

Polévka "hutňačka" s hlávkovým zelím
Suroviny 8 porcí
- 3 hrsti najemno nakrájeného hlávkového zelí
- 1 hrst na kostičky nakrájené mrkve
- 1 hrst na kostičky nakrájených brambor
- 3 stroužky česneku
- 2 velké cibule nakrájené nadrobno
- 4 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce sádla
- 2 celá rozšlehaná vejce
- 1 hrst rozdrobených sušených hub
- 2 litry vývaru
- 1 lžíce drceného kmínu
- libeček, petrželka podle chuti
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Cibuli osmažíme na sádle, přidáme kmín, po minutě zasypeme moukou a upražíme světlejší jíšku.
Zalijeme studeným vývarem, přidáme houby, zeleninu, rozdrcený česnek a libeček a vaříme do změknutí.
Nakonec vmícháme vejce a dochutíme solí, pepřem a posypeme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Polévka vznikla, když jsme doma nedávno marodili se zuby a nezbylo než se dočasně přiklonit k pokrmům, které netřeba kousat. Polévka zasytí, zahřeje a opravdu v ní stojí lžíce :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka "hutňačka" s hlávkovým zelím
-
Dala bych si
-
Dani, takové husťačky, co dům dá, mám nejraději, posílám 10. bodík
-
wou
tu bych si hned dala
-
Hmmmm
-
Dani, hm, něco mi to říká, každopádně děkuju za osvěžení paměti a mňam
-
To bych měla jako hlavní jídlo
..takové polévky mám ráda
-
Husťoučká polévečka, ale dobrá musí být určitě
-
Tak po takové polévečce už bych nemusela ani další chod
noo, možná něco malého, sladkého...
-
vypadá hustě, to mám ráda, když tam stojí lžíce