Broskvový zákusek
Kakaový korpus, krémová tvarohová náplň, šťavnaté broskve a sametová likérová vrstva tvoří dokonalou kombinaci chutí, která potěší nejen milovníky ovocných dezertů. Je ideální pro slavnostní chvíle i jako sladká tečka běžného dne.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 904 kJ / 3 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,74 g |
Tuky | 141,33 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 762 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 382,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, bílky ušleháme na pevný sníh. Obě hmoty spojíme, vmícháme mouku a kakao.
Krok 2: Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy.
Krok 3: Pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut. Poté necháme ve formě zchladnout.
Krok 4: Tvaroh smícháme s cukrem a vyšlehanou šlehačkou.
Krok 5: Želatinu namočíme do 80 ml studené vody, necháme nabobtnat, pak zahřejeme téměř k varu. Horkou želatinu vlijeme do připravené tvarohové hmoty a vyšleháme.
Krok 6: Broskve nakrájíme na plátky, rozložíme je po obvodu formy na korpus a nalijeme polovinu tvarohové náplně.
Krok 7: Rozložíme zbytek broskví a rozetřeme zbylou náplň.
Krok 8: Dáme do lednice ztuhnout.
Krok 9: Vaječný likér zahřejeme, necháme v něm rozpustit želatinu.
Krok 10: Vmícháme zakysanou smetanu s cukrem.
Krok 11: Likérovou náplň rozetřeme na povrch ztuhlé tvarohové náplně a dáme znovu do lednice.
Krok 12: Nakonec zákusek dozdobíme zbylými broskvemi, čokoládovými hoblinkami a lístky.
Zveřejněno 12. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BEAW
Moje poznámka
Broskvový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BEAW
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 14 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 18 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 10 hodinami
Krenex
dragomirac před 12 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 12 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 12 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 13 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 14 hodinami
Tématické fráze:
broskvovy zakusek,
zakusek s broskvemi,
zákusek s broskví,
broskvové lahůdky,
zakusky s broskvemi,
zákusek z broskví,
broskvový likér recept,
broskvové zákusky,
zákusky recepty,
zákusky s broskví,
zákusek z čerstvých broskví,
broskovy zakusek,
broskvový likér,
zákusek recept,
recept na zákusek s broskvemi,
zákusek,
tvarohový zákusek s broskvemi,
recept na zákusek,
likér z broskví,
zákusek broskvový
Suroviny:
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
vejce,
cukr vanilkový,
tvaroh měkký,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
želatina,
kompot broskvový,
mléko,
likér vaječný,
smetana zakysaná,
želatina,
cukr vanilkový,
tuk,
mouka hrubá,
broskve,
čokoláda,
máta
Komentáře (11)