Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní a rychlý makovník

Správný makovník by měl být kyprý a vláčný. Přesně takový je i ten, na který vám nabízíme recept. K odměření všech surovin stačí hrníček, za pár minut je hotovo a po upečení si na nadýchaném moučníku pochutná celá rodina.

Hodnocení receptu je 4,9 (139×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

13. 2. 2013 22:56

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie37 630 kJ / 8 994 kcal
Bílkoviny177,76 g
Tuky435,77 g
Vláknina79,55 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 322 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy1 050,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je jedno, jaký použijeme cukr do těsta. Marmeládu zvolíme naši oblíbenou.

Makovník je vynikající, není suchý a u nás se po něm vyloženě zaprášilo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zel.lenka

21. 3. 2022 12:08

Moc nám to chutnalo, příště zas. :-*

Zden-ka

28. 2. 2022 12:07

Super recept. Makovník je moc dobrý. Příprava je rychlá a jednoduchá, takže přesně pro mě :-) Všem moc chutnal :-) Jenom tím, že jsem ho nepekla na plechu, ale v hlubším pekáčku, tak jsem ho nechala v troubě při 170 stupních 40 - 45 minut a byl opravdu vynikající :-)

rybarka007 rybarka007

9. 12. 2021 07:21

Výborný

Lucy 79

10. 11. 2021 10:48

Já blbka pekla jen 20 minut Pichla do něj a nelepil se ...bohužel ve prostřed ještě nebyl ..jinak moc dobrý, jen ho priste nechat déle pect

Denisa S

26. 10. 2021 18:47

Luxusni zalezitost. Muz ho miluje. Delam ho tak 3x 4x do mesice. Velmi ocenuji i rychlost, ze se proste vse nasype do misy a zamicha. A hlavne, jde to snadno, takze i pro ty linejsi bez robota. Ja jinak micham robotem temer vse. :D Zadny snih, zadne treni, nic. Pouzivam uplne klasickou velikost hrnku a na pekacek i na silikonovou formu je testa moc. Uz mi parkrat i utekl. Takze nyni uz davam i do malych formicek(ty samozřejmě vyndavam drive). Viz foto. Pecu tak, jak je potreba, mam starou plynovou troubu a nejsem robot, jsem myslici osoba. Takze cas nevim. A spejle je vyborna kamoska. Pokud pouziju hlubsi, 10cm, formu je jasne, ze mi 20min nestaci. Pokud ho dam na plech s bokem vysokym 2cm, staci minut o dost mene. 200g pytlik maku pouzivam cely. Dle receptu by mi zbylo tak +- pul hrnku, takze nez uchovavat tak male mnozstvi, sypu proste cely pytel. Asi je vic makovy, ale jinak nicemu nevadi. VELMI DEKUJI ZA BAJECNY RECEPT.:-K:-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 8. 2021 05:56

Janina123: Odvážná pekařka, ale povedlo se ! To je super!;-)

Janina123

8. 8. 2021 19:55

Veronika.Hrozna: Já dávám citronovou polevu na perník a je to moc dobré, proto jsem jí zkusila i na makovník a byla jsem jenom chválená. Tenká sladkokyselá vrstvička, která udělá skvělou tečku :yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 8. 2021 14:02

Janina123: Mák a citronová poleva, nikdy by nenapadlo, že to pasuje k sobě!:-K

Janina123

2. 8. 2021 16:53

Já jsem navrch dala citronovou polevu a makovník neměl chybu. Pekla jsme půl hodiny z poloviční dávky.

Miroslav H

25. 3. 2021 09:00

Děkuji za racept, ale pozor, 20 minut rozhodně nestačí. Dle komentářů jsem upravil na půl dávky cukru a půl dávky oleje. I po 35 minutách na 170° bohužel nebyl střed dopečen. Takže je potřeba min 40-45 minut nebo péci na 180°

taddy1 taddy1

1. 3. 2021 16:01

Opravdu super recept. Do těsta jsem kápla na přání trochu rumu a byl to opravdu skvělý, jemný makovec.

Novik

19. 2. 2021 19:44

Výborný, výborný a ještě jednou výborný!! :yes::yes::yes:

Jaslan

22. 5. 2020 10:37

Dala jsem po přečtení komentářů jenom hrnek cukru a stačilo. Mouky 2 hrnky celozrnné hladké a 1 hrnek kokosové a 2 jemně nastrouhané mrkve. Už mám moučník v oblíbených. Je dobrý, vláčný a dokonce i sytý. Pekla jsem podle potřeby, ne podle hodin. Díky za recept :-)

Reneego

19. 4. 2020 12:10

Včera upečeno,výborný,vláčný. Pekla jsem 40 minut;-).

Gabak

8. 3. 2020 22:19

Je výborný! Nechápu, jak se někomu nemůže povést. Peču pravidelně, někdy jen z poloviční dávky na malý čtvercový plech, a je vždy jako nadýchaná peřinka. Dávám 2 hrnky máku a místo vanilkového cukru vanilkový extrakt, ale vždy výborný a jemný.
ZA MĚ JE TO DRŽÁK. ...a dnes už jsem ho i přepsala k sobě do sešitku s recepty :-)

1 2 3 4 5 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: makovník na plech makovník makovec oblíbený recept na makovník makovec recept recept na makovník makovník recept luxusní makovec recept vláčný makovník luxusni makovec makovník s jablky recept na makovec recept makovník makovník bez vajec výborný makovník recept makovec makovník bez vejce makovec recepty nejlepsi makovnik vláčný makovec

Suroviny: mouka hladká, cukr, kypřící prášek, cukr vanilkový, vejce, olej, mléko, mák mletý, marmeláda, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Luxusní a rychlý makovník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXQg