Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní a rychlý makovník

Správný makovník by měl být kyprý a vláčný. Přesně takový je i ten, na který vám nabízíme recept. K odměření všech surovin stačí hrníček, za pár minut je hotovo a po upečení si na nadýchaném moučníku pochutná celá rodina.

Hodnocení receptu je 4,9 (139×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

13. 2. 2013 22:56

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie37 630 kJ / 8 994 kcal
Bílkoviny177,76 g
Tuky435,77 g
Vláknina79,55 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 322 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy1 050,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je jedno, jaký použijeme cukr do těsta. Marmeládu zvolíme naši oblíbenou.

Makovník je vynikající, není suchý a u nás se po něm vyloženě zaprášilo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Laura

20. 5. 2016 21:52

Vyborny recept, v jednoduchosti je krasa :) jen bych priste ubrala cukru, na me je sladky az az..

lucie

24. 4. 2016 12:18

dala jsem místo máku mleté ořechy-výborné::yes::-)

Martina

23. 4. 2016 10:02

Super makovec,pekla jsem už kolikrát...doporučuji,je vláčný ... super :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

bara.it bara.it

14. 4. 2016 20:49

Kolikrat se nemusi luxus vubec projevit na prvni pohled, castokrat je "schovan" prave v jednoduchosti ;-) Ja si dovolim tvrdit, ze tento makovnik opravdu luxusni je. Misto marmelady jsem dala povidla a vysledek byl vazne moc a moc dobry :-) Takze bodik je zaslouzeny :yes:21:yes:

matetka

23. 2. 2016 11:56

Makovník je opravdu skvělý, vláčný, akorát sladký. Neměla jsem vanilkový cukr, tak jsem použila skořici, marmeládu višňovou. Mizí závratnou rychlostí provázen pochvalami :-)

pampeliska

29. 1. 2016 11:37

Tak nevím,kde se stala chyba:-(Takový jednoduchy recept,napeceno uz mám taky dost a zákalec jak hrom.Boky ještě stihly krásně vyběhnout ale zbytek je jen takova slepena mazlava hmota....:-//Ze by moc oleje?Opravdu nevim,vajicko jsem rozsvrdlala s mlékem a pak postupne pridavala dohromady smichane sypke věci stridave s olejem...Jinak kraje co se povedly,byly opravdu vyborne,obzvlast ta marmeláda...

Zora

30. 10. 2015 01:15

"Stary",dobry makovec,mnam,uz jsem na neho skoro zapomela,tak upecu:-K
Kazdy recept je i dilem kapky sikovnosti,chytosti a vynalezavosti:ono nestaci jen koukat na recept,ale trosku i pouzivat hlavu-nekdy pridat vice mleka,vody tamhle mene/vice mouky tam jde vejce tamhle jen zloutky atd..nez je uvedeno je to o zkusenostech..misto hloupeho kritizovani;-) Jsme prece holky sikovne:-D a tak mame vedet,ze recept nemusi vzdy tiptop sedet a tim urazet druhe..Peceni/vareni,je vzdy alchymie,sikovnost,vynalezavost,supr "hra",vasen..
Nekdo si hold "ulevuje"u lechtiveho filmu a nekdo hold u obycejnych receptu na webech,ze..
Zbytecne,ne?:-8::-*

Milena

28. 10. 2015 10:10

Dnes jsem recept vyzkoušela, je jednoduchý a makovec je opravdu výborný, vláčný a není suchý. Asi dlouho nevydrží.

Iris

8. 3. 2015 20:48

Děkuji za recept. Jednoduchý,rychlá příprava a velmi chutný.Žádné pravopisné chyby jsem neobjevila a vzhledem k tomu,že se ve všech médiích hovoří hovorově, nevidím nic nevhodného na formě, kterou je recept prezentován. Dle mého jej zvládne i malé dítě, proto nechápu, co je na něm nesrozumitelného. A jen tak mimochodem,na těchto stránkách hledám jednoduché recepty a ne pravidla českého pravopisu ani experta přes grafickou úpravu.pro mě byla zkušenost s tímto receptem velmi pozitivní.:yes:;-)

Oldřiška

25. 1. 2015 21:20

Vcera pekla vitana dnes ja podle tohoto receptu a 100 a jedno výborný recept peču zase:-K

Míša

21. 1. 2015 20:49

Makovník jsem pekla včera již podruhé a opět se povedl na jedničku.:yes::yes: Je vynikající a moc nám chutnal - a už není...:-K
Přidala jsem citrónovou kůru i šťávu, ubrala cukru a přidala lžíci marmelády navíc. Bodík letí!

Dita Vyletova

12. 6. 2014 20:19

Makovnik opravdu luxusni frci u nas jak na bezicim pase doporucuji:-p

tynka07 tynka07

5. 5. 2014 16:54

Poprvé jsem pekla makovec a tak se mi povedl, že to snad není ani možný :-D ... máte 15. bodík. Je vynikající, nadýchaný a není suchý :yes::yes::yes:

Adela8

14. 3. 2014 14:37

Makovník je opravdu výborný :-) Není suchý, spíše je takový matlavý, a to je na něm opravdu skvělé, chválím :yes: ;-)

Michaela Medkova Michaela Medkova

22. 2. 2014 19:33

Dnes jsem upekla a chválím:yes:, chutnal celé rodině, je takový vláčný, určitě zopakuji:-K. Bodíček posílám a ukládám mezi oblíbené

1 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: makovník na plech makovník makovec oblíbený recept na makovník makovec recept recept na makovník makovník recept luxusní makovec recept vláčný makovník luxusni makovec makovník s jablky recept na makovec recept makovník makovník bez vajec výborný makovník recept makovec makovník bez vejce makovec recepty nejlepsi makovnik vláčný makovec

Suroviny: mouka hladká, cukr, kypřící prášek, cukr vanilkový, vejce, olej, mléko, mák mletý, marmeláda, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Luxusní a rychlý makovník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZXQg