

Jahodové ledňáky
Suroviny 2 porce
- 1/2 kg jahod
- 1 smetana 30%
- tvaroh
- 2 lžíce moučkového cukru
- vanilkový cukr
- formičky na ledňáky
Postup přípravy receptu
Smetanu smícháme s oběma cukry a půlkou tvarohu.
Asi 3/4 jahod rozmixujeme.
Rozmixované jahody smícháme se smetanou.Zbytek jahod nakrájíme na kousky.
Jahody přidáme do krému, kterým naplníme formičky a dáme zmrazit.
Poznámka od kuchařky
Do ledňáků můžeš použít jakékoliv ovoce podle chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jahodové ledňáky
-
spagetka: Formičky za bezkonkurenčne najnižšiu cenu predáva KIK, aspoň u nás.
-
Tak toto mi uniklo, vynikající, ještě že Terezka oživila recept fotkou
. Teď mají tyhle formičky v akci v Kauflandu, doufám, že se nemýlím - byla jsem totiž ještě v Lídlu
, ale nekoupila, takže to napravím, u nás se takovéto zmrzky jeděj pořád
-
Páči sa mi, že je v ledňákoch tvaroh.
Urobila som a mrazia sa, keď príde vnučka, prídu veeeľmi vhod.
-
Škoda, že nemáš fotečky, ráda bych viděla ty formičky
já hodně dělala vodové nanuky z rybízu, dokuď byli kluci malí
dělala jsem je do těch trubiček, co se dělají kremrole na nich
-
Přišli by vhod i takhle v březnu
-
jarka skrobakova:
tak to udělej třeba..............zítra
-
Marketicka: Moje vnučka by to sprášila i teď v březnu. Je mlsná jako já.
-
jarka skrobakova:
tak to je dobře můžeš si to udělat kdykoliv chceš ale předpokládala by jsem to na léto
-
Už jsem něco podobného ochutnala u kamarádky a bylo to moc dobré.