Treska tmavá pečená na másle
Tmavá treska se připravuje překvapivě jednoduše. V troubě ji upečeme jen s máslem a kořením a za chvíli máme na stole jemné a šťavnaté maso. Hodí se k bramborové kaši, pečeným bramborám i zelenině.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 393 kJ / 1 050 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,70 g |
| Tuky | 84,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 495 mg |
| Sodík | 266 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 0,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Treska tmavá pečená na másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K7pJ
Moje poznámka
Treska tmavá pečená na másle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K7pJ
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 5 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 10 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 43 minutami
Margot kuličky
Junys před 58 minutami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 1 hodinou
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 1 hodinou
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 3 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 3 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 4 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 4 hodinami
Tématické fráze:
treska pečená na másle,
treska na másle,
pecena treska,
treska tmavá filet recepty,
pečená treska recepty,
treska recept,
treska tmavá filet recept,
pečená treska recept,
treska na masle recepty,
treska pečená,
jak připravit tresku,
treska recepty,
recepty z tresky,
treska na masle recept,
recept na tresku tmavou,
treska,
filety z tresky recept,
recept treska na másle,
pecena ryba na masle,
recept na tresku
Suroviny:
treska,
máslo,
mouka hladká,
pepř mletý,
sůl,
olej olivový
Komentáře (23)
V severním Německu či třeba ve Skandinávii (Dánsko, Norsko) se jí také převážně mořské ryby. Vždy jsou připraveny s citronem, často je tam ještě křen či kopr.
Používání limetky je spíše typické pro obě Ameriky a východní Asii. To ale netvrdím z vlastní zkušenosti, tam jsem nebyl.
Pečicí papír usnadní manipulaci s hotovou rybou - nepřilepí se
Použít ho není povinnost, ale možnost.
Na dochucení použijte co chcete, nevím jak slané je máslo se solí - respektujte svoje chutě