Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovková meruňkovo - ananasová zmrzlina

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 440 kJ /
1 061 kcal
Bílkoviny55,03 g
Tuky23,83 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 82 mg
Sodík 257 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy156,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si namočíme želatinu v plátcích a postupujeme podle návodu. Krok 2: V pomerančovém džusu rozpustíme vanilkový puding, moučkový cukr, přidáme po troškách tvaroh, ovocný jogurt a vyšleháme jemný hladký krém. Krok 3: Podle návodu si připravíme šlehačku Dr. Oetkera. Krok 4: Ovoce omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Krok 5: Do tvarohovo-pudingové směsi vmícháme chladnoucí želatinu a nakonec zlehka zamícháme šlehačku. Krok 6: Silikonovou bábovkovou formu dobře propláchneme studenou vodou a nalijeme do ní třetinu tvarohového krému, uhladíme a povrch krému poklademe meruňkami, ananasem a zakryjeme druhou třetinou tvarohového krému. Krok 7: Na ni poklademe opět ovoce a pokryjeme poslední vrtsvou krému a opět uhladíme. Krok 8: Bábovku vložíme do mrazáku a necháme na 12 hodin (nejlépe přes noc ztuhnout). Krok 9: 8. Hodinu před podáváním vyndáme zmrzlinovou bábovku z mrazáku, chvíli počkáme, vyklopíme ji na talíř a uložíme do chladničky. Zdobíme ovocným topingem nebo šlehačkou.

Zveřejněno 29. 6. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Slíbila jsem a tak jsem musela udělat podruhé pro vnoučka k vysvědčení, než odjel na tábor.

Ovoce se může dát jakékoliv, co kdo má rád a jaké je zrovna sezonní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovková meruňkovo - ananasová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pRG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovková meruňkovo - ananasová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pRG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jitkas: jo, je to v pohodě, zajímavá varianta, co jsi poslala, díky za ní.Nevím,je tady ještě nějaky jiný jitkas?;-) tak snad klid;-)

varilamyskakasicku: Nastesti jsi ten "muj" komentik prezila v pohode, za to ti velke diky. Ta babovicka je kouzelna, chtela jsem ji i komentovat, ale zasahl "Jitkas" a jiz to neslo. Rajcatova varianta opravdu existuje, je to vynikajici letni predkrm, servirovany s mozarellou a opecenym toustem.

Anna Kocikova: díky Aničko:-K;-)

Tak tohle je krásná a chutná dobrota:-K:-p:yes:

Děkuji všem, koho recept zaujal:-K;-)

To by si asi naše děti taky daly s chutí;-):yes:

No, toto? To musí být lahodné:yes::-p

Pro děti jak dělané:yes::yes::yes: i pro dospělé:-D

No to musí být dobrota:yes::yes:+13

:yes:stojí za hřích:-*:-K:-K:-K

varilamyskakasicku: téda, to bude dobrota :yes::-K

Jitkas: tak děkuji za prima nápad;-);-)

nádhera:yes::yes::yes:

Tak presne takovou delam taky, akorat do ni davam rajcata a bazalku misto ovoce, my to tady v Italii mame takhle radi. To mi poradil dottore, je to recept jeho pratety z druheho kolena. A jelikoz ja jsem skvela kucharka, tak ted teprve je ta zmrzlina dokonala a dottore si mlaska, az ma boule za usima.

Tématické fráze:
ananasová zmrzlina, meruňkovo tvarohová zmrzlina, bábovka, recept na zmrzlinu, recepty co s ananasem, merunkovo zmrzlina recept, může se dát želatina do mražáku, může se dát do máslového krému ananas?, nepečená tvarohová bábovka ládi, nepečená tvarohová bábovka od ládi s ovocem, zmrzlina z pudingu bez vareni, ananasova boule, recepty na kuřecí bábovku, čerstvý ananas na kostičky

Suroviny:
meruňky, ananas, želatina, tvaroh měkký, džus pomerančový, pudink vanilkový bez vaření, cukr moučkový, jogurt, šlehačka, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu