Caponata
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 147 kJ / 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,30 g |
Tuky | 1,10 g |
Vláknina | 13,77 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 782 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 56,24 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Caponata se podává s pečivem, je to typický sicilský předkrm, ale výborně se hodí i jako pikantní příloha ke grilovanému masu, nebo se může podávat s těstovinami.
Do caponaty se mohou přidat i rozinky.
Na fotce nenajdete piniové oříšky, protože je momentálně nemám, ale patří tam.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2013 10:29
Maris, tak tohle jídlo je podle mého gusta Moc hezky nafocené
17. 7. 2013 11:17
andrea: To jsem ale platila na ostrove Elba od rybare, v krame urcite stoji takovych 35Eur, musim se podivat a udelat si alespon ty linquine, dostala jsem na ne chut !!
17. 7. 2013 11:06
Jitkas:Jitko, v Makru měli čerstvého mečouna za 550,-Kč/kg, takže tady taky žádná sranda. Ale je to vynikající ryba
17. 7. 2013 10:47
magdalenka: Na Sicilii se prave dela mecoun v caponate, coz byl puvodni recept. Caponata bez ryby, je verze pro "chude", tedy nas, co na mecouna nemame. Naposledy jsem ho platila 25EUR/kg, malem jsem omdlela. Ta verze s rybou se pouziva hodne jako omacka na testoviny (linguine), neb preci jenom te ryby potrebujes mene. Jo a mas pravdu, pripomina to hodne ratatouille, jenom tady je to upraveno do sladka-kysela. Normalne caponata (bez ryby) je bud prekrm nebo priloha. Existuje tez s pridanim zvlast osmazenych paprik, tez dobra.
17. 7. 2013 09:45
Mne sa stále niečo blikalo v hlave a teraz som si spomenula. Na Malte mi dali niečo ku grilovanému mečúňovi - vyzeralo to podobne ako ratatouille, ale bola to maltská kapunata! (taliansky vplyv) Cesnak tam bol určite, oriešky neboli.
16. 7. 2013 15:04
Jistě dobré, někdy zkusím ke grilovačce
15. 7. 2013 23:40
Vsechny suroviny mam doma, takze brzy vyzkousim....to bude lahoda, moc pekny receptik..
15. 7. 2013 22:18
To tak láká, moc se mi líbí a chutnalo by mi to
15. 7. 2013 21:50
maris:
15. 7. 2013 21:46
varilamyskakasicku: Ivo děkuju
15. 7. 2013 21:44
Moc pěkně zkombinované Maruško, foto je, jako když jsem s Tebou u stolu, kouzlo, je krásně jedlé a až sem voní
15. 7. 2013 21:43
Moc vám všem děkuju a budu ráda, když někdo vyzkouší - je to takový letní recept
Colombo - díky, je fotogenická
Colombo - díky, je fotogenická
15. 7. 2013 21:20
Maruška, tak toto by som si dala...aj bez pečiva. Je to výborný recept
15. 7. 2013 19:22
Maruš, já nevím, jestli se to tak i jmenovalo, ale někde jsem to viděla. Strašně se mi líbil ten lilek tam, olivy, kapary, celer, paráda. Určitě vyzkouším a jak známo..už si to sama sobě "doporučuji" na email! A jo, piniové oříšky jsou hnusně drahé, ale skvěléééé!
15. 7. 2013 19:14
Páni,to je už jen od pohledu nádherně barevná dobrota
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 1 hodinou
Kefírová rychlovka
Přidáno před 12 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 15 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 17 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená brokolice se smetanou, slaninou, bramborem a sýrem
Zlatka75 uvařil před 59 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 6 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 9 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 10 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 10 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 10 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 11 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 11 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
Další recepty
Tématické fráze: kaponáta dýňová caponata sicilská caponata zeleninová caponata lilková caponata caponara caponáda caponata z lilku caponata z dyne capponata dyňová kaponata kapunata capunata salát caponata caponnata caponatta zapečená caponata sicilska kaponata kaponáta recept sicilská caponnata
Suroviny: lilek, celer řapíkatý, cibule, rajče, olivy zelené, kapary, ocet vinný, cukr hnědý, olej olivový, sůl, bazalka čerstvá
Caponata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1p0Z
26 názorů