Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Moje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Nejnovější recepty
Spaghetti s Lučinou, anglickou slaninou a ředkvičkami
Přidáno před 4 hodinami
Špízy se sýrem a cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Salát z pečených paprik
Přidáno před 13 hodinami
Masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci
Přidáno před 14 hodinami
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno 21. 7. 2025 16:05:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Markeeta před 24 minutami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
JanaPisova před 1 hodinou
Salát z kedlubny, mrkve a ředkviček
Petra970 před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
Petra970 před 1 hodinou
Rybízový jogurtový bezlepkový koláč
verisovakristyna před 2 hodinami
Pikantní gulášek na barevných paprikách
HankaHK před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
Freziee před 3 hodinami
Hermelínová pomazánka
ilonkakulisek před 3 hodinami
Cuketové lívance na slano
Davis před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
pohlodek před 4 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík,
porcování králíka,
recept na králíka,
jak porcovat králíka,
jak dlouho pečeme králíka,
králík recepty,
jak naporcovat králíka,
jak se porcuje králík,
králičí hřbet recept,
jak se dlouho peče králík,
jak se peče králík,
recepty z králíka,
králík skvělé recepty,
králík po provensálsku,
králík porcování,
králičí hřbet,
recepty králík,
králík recept,
jak dlouho pect kralika,
kralik z provance
Suroviny:
králík,
hořčice,
koření provensálské,
víno bílé,
slanina,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (36)
naprosto skvělé!
zdenička00 -