Tykvovo - kuřecí pekáček

Drůbeží maso Doba přípravy: 90 min 12 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 90 min 12 názorů

Suroviny 4 porce

500 g kuřecích stehenních řízků
provensálské koření
1 lžíce mleté červené papriky
sůl
pepř
2 lžíce oleje
200 g rýže
500 g dýně (tykve)
sůl
olej
1 pórek
2 červené papriky
1/2 l kuřecího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Mäso narežeme na kocky, pridáme olej, mletú papriku, osolíme, okoreníme mletým korením a provensálskym korením. Premiešame a dáme do chladničky cez noc. Pred prípravou mäso orestujeme na panvici, kým sa zatiahne.

  2. Na troške oleja opražíme premytú ryžu a pridáme na malé kocky narezanú tekvicu. Osolíme.

  3. Do vymasteného pekáča rozložíme ryžu s tekvicou. Na ňu uložíme mäso. Nabrch narežeme na kolieska pór a papriku narezanú na rezance.

  4. Zalejeme vývarom a zakryté dusíme pomaly v rúre pri strednej teplote asi 40-50 min. Potom odkryjeme a ešte 10 minút pečieme.

Poznámka od kuchařky

Inšpirovala som sa na www.tanikinerecepty.webnode. Recept som si upravila podľa seba.

Komentáře k receptu Tykvovo - kuřecí pekáček

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    lovie: :-):-):-) Ďakujem za pochvalu synčekovi a tebe za krásnu fotku :yes::-) Máš rozkošného klučíka :-D;-):yes:

    Odpovědět

  • lovie lovie

    Vyzkoušeno. Syn pravil, že je to vejiká mňamka :-):-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    lovie: funguje ;-) Narež zemiaky na kocky a premiešaj s kockami tekvice. Ďalej postupuj rovnako ;-)

    Odpovědět

  • lovie lovie

    A myslíte, že by to fungovalo, kdybych tam místo rýže dala brambory? Přijde mi to celé jako bezva nápad, vše se dělá najednou v pekáči :) díky ;-):yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Dievčatá, nepoužíva sa cuketa, ale tekvica = tykev. Cuketa sa na to nehodí, ale oranžová dyňa áno, to by šlo. V Čechách akosi nedostať tekvice, len cukety, ale nie je to jedno, tekvice sú oveľa lepšie na varenie, sú univerzálne :-D na všetko, kým cukety nie, tie by sa ale mali zbierať malé, max 25cm.;-)
    Jarča D.: nie, pečieš na 160-170°C, zykryté, pomaly, ryža je akurát. ;-)
    Naďka, šlo, hocičo, len nie cuketa. ;-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Dyňa je moc dobrá na jakýkoli způsob a tento je mňam.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jarča D. Jarča D.(neregistrovaný)

    Za 40min. a více, není ta rýže brrrr moc rozměklá? Já, když ji dělám v kastrůlku na plynu, orestovanou (poměr 1 ku 2) 20 až 25min. je akorát. Jinak jídlo docela zajímavé.

    Odpovědět

  • dagmara49 dagmara49

    Aha tak tekvica je dýně jsem ted zjistila. Ne cuketa:-))

    Odpovědět

  • dagmara49 dagmara49

    A není ta cuketa potom moc měkká? Když se peče s rýží dohromady?:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    zase ta tykev:-// co dýně.. máslová:-? šlo by to:-?
    vypadá to dost dobře:-p;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Terezko, to vypadá moc a moc dobře:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Terushaaaa Terushaaaa

    Zní to dobře, určitě vyzkouším :-) :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: tanikine recepty recepty z kuřecího masa zapečené kužecí řízky kužecí paličky s tekvicí pekacek 25cm tanikine recepty.sk mali pekaček