Kuřecí čtvrtky na černém pivu

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: hotovo do 50 minut 4 porce Pro začátečníky 15 názorů

Suroviny

4 kuřecí čtvrtky nebo stehna
sůl
2 lžíce celého kmínu
1 velká cibule
250 ml černého piva Kozla
100 ml horké vody
silnější plátek másla na zjemnění šťávy
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do většího pekáče s víkem dáme nadrobno nakrájenou cibuli a na drobné kousky nakrájený tuk a kůžičky, které jsme odřezali ze stran kuřecích čtvrtek. Na to položíme osolené a kmínem hustě posypané čtvrtky, podlijeme pivem a horkou vodou.

  2. Přiklopíme druhou částí pekáče, pokud nemáme, přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 3/4 výkon 20 minut. Poté troubu ubereme na poloviční výkon a již bez zakrytí dopékáme cca dalších 20 minut do zlatavé barvy.

  3. Během pečení maso přeléváme výpekem. Na každý kousek měkkého masa dáme kousek másla a necháme ve vypnuté troubě rozpustit. Podáváme s knedlíkem a s dušeným zelím. Hodí se hlávkové i kysané.

Poznámka

Já jsem podávala s červaným zelím na víně

http://www.toprecepty.cz/recept/30710-cervene-zeli...

Uvedené časové údaje jsou orientační. Záleží, jaký druh trouby máme. Já mám plynovou.

S pivem opatrně,pokud se ho přidá více, tak jídlo hořkne.

Našla jsem pár receptů s černým pivem,tak je přidávám do podobných.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí čtvrtky na černém pivu

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    chocolate: Velice jsi mě potěšila,děkuji:-KJsem ráda,že chutnalo a pana domácího také zdravím:-*

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Dnes jsem dostala domaci kuratko, ktere behalo po dvorku a uzrelo (na rozdil od Andrejovych chcipaku) i slunicko a proto jsem se rozhodla, ze by to chtelo jinou (nez obligatni) upravu, aby bozatko nepolozilo zivot nadarmo.
    A protoze jsem (taktez z daru nasi Vysociny) mela v planu cuketove zeli, hledala jsem pro pripomenuti recept, kde "kurokacena" nelezi primo na zeli.
    Polovina kozlika poslouzila panu domacimu na zprijemneni koukani do prosklene trouby a ten pry taktez zdravi, dekuje a oddychuje:-*.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Nikina:suslajda:Jana Remkova:
    Díky:-K:-K

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Drahouši to je opět krása :yes::-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    jako vždy:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Vaše milé komentáře mě velice potěšily:-*moc Vám děkuji:-K:-K


    1974andrea:Andrejko,já už takto dělávám kuřátko cca 35let:-DPříjde mi,že se ta kůrčička tak nepřichytává,jako když se přidá i trošku medu(to si také občas"střihnu",ale moc málo).Původně jsem chtěla přidat pouze fotky k některému receptu,ale nenašla jsem tuhle zjednodušenou verzi:-)Také mě nenapadlo,že to tady ještě není:-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Moc jedlé fotky, Aničko, radost se na ně dívat :yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Aničko, mám ráda takto pečené kuřátko, nedávno jsem zkoušela tři v jednom, Tvůj receptík se mi moc líbí:-K;-):yes:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Ty ses nám vybarvila na podzim :-)) Taková krása, až sem cítím tu vůni a chuť zkaramelizované kůrčičky, aaach :-*:-*:-* No nic, jdu si ohřát fazolový buřtguláš, abych se uklidnila...:-S:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Takhle já dělám stehna k zelí léta letoucí;-), vůbec jsem si netroufala tady ani hledat, myslela jsem, že to tady dávno je:-D Ale Drahuško, je to dobrota:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    rebeka:Ta druhá je právě taková máznutá,jak šla z masa pára:-))Díky;-)

    cathleen:Přesně tak:yes:chutná to opravdu jako kačena:-p:-))

    hanahcotton:Haninko,to je včerejší bašta:-))Ale zlatoušek měl ještě dnes do práce 2kousky:-)Skoro mu to závidím:-*Já jsem musela opět vařit:-D
    Děvčata moc Vám děkuji:-*:-K:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    zejména u druhé fotky jsem jenom polkla:-p krása, Drahuško:-):yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Jj, tohle je výborná úprava, už jsem dělala:yes:Voní to jako pečená kachna.:-p (+ bodík, samo!)

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes::yes:koukám, že i u vás dnes byl kuřecí den...:-D:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: recept kuře na černém pivu jako kachna kuře na černém pivu kuřecí čtvrtky se zelím pečené kuře na černém pivu kuře na černém pivě kuřecí čtvrtky na pivu pecene kure na cernem pive kureci stehna na cernem pivu kachna na černém pivu kuřecí stehna v troubě na pivě kuře pečené na černém pivě kuřecí čtvrtky recept kure na pivu kuřecí čtvrtky na pivě kačena na pivě kuřecí stehna na černém pivě kachna na černém pivě kuře kachna černé pivo kuřecí čtvrtky recepty kuřecí čtvrtky

Zapomněl/a jsem heslo