Domácí kaiserky podle Tescomy

bystrouska Kuchařka: bystrouska

12 porcí Domácí pekárna 8 názorů

Suroviny

300 ml mléka
250 g hladké mouky
125 g polohrubé mouky
125 g žitné mouky
25 g rozpuštěného másla
2 KL soli
10 g droždí
1 KL cukru
1 Kl sladěnky
1 vejce na potření
mák
slunečnicová semínka
sezamová semínka
lněná semínka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program těsto.

  2. Po vykynutí rozdělíme těsto na 12 kusů a uděláme kulaté bochánky.

  3. Bochánky přemístíme na plech s pečícím papírem a necháme 10 minut kynout.

  4. Tvořítkem na kaiserovky vytlačíme hluboký dekor(cca 2 mm nad povrch podložky), obrátíme dekorem dolů a necháme dalších 15 minut kynout.Obrátíme zpět, potřeme rozšlehaným vejcem posypeme semínky.

  5. Pečeme v předehřáté při 220°C asi 10 minut.

Poznámka

Recept jsem opsala z papíru, na kterém byla připevněna raznice na kaiserovky. Je trochu upraven. Neměla jsem pšeničnou chlebovou mouku, tak jsem ji nahradila žitnou moukou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Domácí kaiserky podle Tescomy

  • bystrouska bystrouska(autorka receptu)

    alka:Do těsta se vejce nedává:-O, ale chbí mi tam vejce na potření kaiserek. Děkuji za upozornění, doplním:-K.

    Odpovědět

  • alka alka(neregistrovaná)

    Neschází tam vejce?:-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska(autorka receptu)

    Acraj:Sladěnku nebo také Sladovit prodávají v prodejnách zdravé výživy -viz . příspěvek níže:-K. Obojí lze nahradit medem:-O.

    Odpovědět

  • mmm mmm(neregistrovaný)

    Sladěnku seženeš ve zdravé výživě, jedná se o sladový výtažek. Prodává se i pod jinými názvy.

    Odpovědět

  • Acraj Acraj

    Kde seženu "sladěnku" ? Čím ji mohu nahradit???:-?

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska(autorka receptu)

    cathleen:Ne ze spodu je jen slabě vidět rýhování. Ale mě se kaiserovky moc nepovely, mám je "roztlemené":-D.Dlouho mi kynuly otočené rýhováním nahoru- trouba byla plná:-O. Příště si budu muset udělat lepší harmonogram prací:-)).

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Vladi, paráda!:-K:yes: jen se zeptám - pokud kaiserku narazíš jen 2 mm nad povrch stolu (podložky), je pak po upečení rýhovaná i zespoda? http://www.toprecepty.cz/fotky_nahled/0054/podmasl...
    Já je totiž narazím až k podložce, vlastně je jakoby překrojím tak, že zůstanou taktak spojeny.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Týý jo!! Dobrý postřeh, kde všude se dají najít recepty!:-)):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kaiserky z domácí pekárny kaiserky z žitné mouky zitne kaiserky recepty od tescomy recepty z tescomy ricottové kaiserky kaiserka recept kaiserky recept recept na kaiserku kaislerky recept na kaiserky jak udelat kaiserku pecene kaiserky recepty tescomy tescoma recepty nejlepší kaiserky čím nahradit sladěnku raznice na kaiserky recepty z teskomy domácí kaiserky z žitné mouky

Zapomněl/a jsem heslo