Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravskochodský frgál

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 1. 2014 17:01

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 547 kJ / 2 760 kcal
Bílkoviny70,21 g
Tuky150,08 g
Vláknina16,18 g
Cholesterol 599 mg
Sodík 349 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy273,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že je tu spoustu podobných kynutých koláčů, potřebovala jsem využít zakysanku a tak jsem improvizovala trochu jinak. Vyšel z toho dost chutný koláč, neumím jej zařadit, proto ten název. Nikdy jsem vlastně nepochopila rozdíl mezi frgálem a chodským koláčem, snad je to jen ve způsobu pokládání náplně.

http://www.toprecepty.cz/recept/36619-jablecny-ros...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dana61

13. 1. 2014 12:40

no ten tedy je:yes::-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 1. 2014 23:51

hosta::-D:-D
Jituš,zlatoušek teď kouká na ten Tvůj skvost a huláká tady,kdeže prý přebýváš.Má volno,tak bere klíče od auta a jde to nakopnout:-DMlsoun jeden nenažerýnkaný:-*

hosta hosta

12. 1. 2014 23:48

Anna Kocikova:no vidíš, cos tak hezky našla - díky za osvětu. Tak frgál to není, nemá drobenku, chodský taky ne, chybí pravidelnost zdobení, takže asi přejmenuji na "Hlohovský bác":-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 1. 2014 23:37

Jituš:-Ototo a na noc,mňam:-p:yes::-KKdyž si představím nemocniční"bílé"kafe a rohlíky,tak je mi na nic:-S:-D
Jituško,protože ten rozdíl také neznám,tak jsem se zeptala na google a našla jsem tohle:-Dhttp://www.fler.cz/blog/je-to-kolac-chodsky-nebo-v...

Ivusa Ivusa

12. 1. 2014 21:45

:yes::yes::yes::yes:;-)

suslajda suslajda

12. 1. 2014 20:33

Dala bych si kousek ke kávě:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

12. 1. 2014 18:10

Jitko, frgály jsem už chutnala s mákem, tvarohem,no a ten Tvůj nemá chybku:-K;-):-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 1. 2014 17:46

Šmankote, to je tak krásný kus žvance...:-*

zizala zizala (moderátorka)

12. 1. 2014 17:31

hosta: Já taky z hruškových povidel:-p:-p, no, ještě borůvková beru na milost :-))

hosta hosta

12. 1. 2014 17:25

zizala: loukotě tam původně byly ze švestek, lehce se nám pečením kolo kolo polámalo:-D Frgál mám nejraději z hruškových povidel, tvarohový nebo makový. Tak vidíš, děláš mi v tom binec:-D:-D:-D - ale díky za info;-)

ruzena ruzena

12. 1. 2014 17:14

Krásný:yes::yes::-)):-K

zizala zizala (moderátorka)

12. 1. 2014 17:14

Chodský koláč (od slova kolo) by měl vzhledem připomínat kolo s loukotěmi. Takže se rozděloval původně na 4, někdy na více dílků opticky pomocí různých náplní ;-) Jinak základ těsta je v podstatě týž, jen u chodských koláčů převažovala náplň tvaroh, mák, povidla. Ovoce málokdy, kdežto frgály zase bývaly většinou ovocné :-p

Michaela Medkova Michaela Medkova

12. 1. 2014 17:05

Krásný, hned bych si dala, mňam:-p:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: frgal se svestkami makový frgál recept jablečný frgál frgál recept zdobeni frgalu kynutý frgál frgál recepty makový frgal frgal s makem jablečný frgál recept jak se peče frgál frgál s oleje tncz nova levné recepty ládi hrušky kolače kynute frgaly frgály zdobení frgál jablečný koláč frgal kynuté frgály frgal zdobenil frgály

Suroviny: mouka hladká, cukr hnědý, mléko, droždí, vejce, olej, smetana zakysaná, vejce, škrob kukuřičný, rosol, švestky, povidla švestková, kakao

TopRecepty.cz

Moravskochodský frgál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LD1W