Adžika - zeleninová pasta
Pokud máte rádi pikantní pokrmy, vyzkoušejte tuto arménskou zeleninovou pochoutku, kterou využijete při dušení či pečení masa, při grilování a na ochucení různých zeleninových i masových směsí. Je výborná i do pomazánek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 566 kJ / 7 306 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,00 g |
| Tuky | 273,07 g |
| Vláknina | 253,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19,38 g |
| Sůl | 47,00 g |
| Sacharidy | 1 015,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku.
Krok 2: Dáme do velkého hrnce, přidáme ocet, cukr, olej a sůl, přivedeme k varu a dusíme pod pokličkou asi 60 minut. Občas promícháme, aby se směs nechytala ke dnu hrnce. Pokud máme příliš vodnatá rajčata, můžeme tekutinu nechat odpařovat vařením bez pokličky.
Krok 3: Přidáme chilli papričky podle chuti, petrželovou nať, případně dosolíme.
Krok 4: Horkou zeleninovou pastou plníme čisté suché sklenice, které pevně uzavřeme čistými víčky, otočíme dnem vzhůru a necháme tak asi 5 minut. Pak sklenice otočíme zpět a necháme zcela zchladnout. Skladujeme v suchu a temnu odkud je budeme odebírat dle potřeby.
Krok 5: Zeleninovou směs můžeme podávat k pečenému nebo grilovanému masu, přidávat pod maso během pečení, dochucovat masové směsi...
Zveřejněno 10. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Adžika - zeleninová pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEqg
Moje poznámka
Adžika - zeleninová pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEqg
Nejnovější recepty
Kuřecí quesadilla
Přidáno před 1 hodinou
Vínové cukroví
Přidáno před 11 hodinami
Polévka kulajda se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Kapr se zeleninou a houbami
Přidáno před 14 hodinami
Kapr pečený na kmíně s nastavovanou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Linecké skořicové kytičky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburgerové bulky
Zelnak před 24 minutami
Pomalá kachna
dalibor57 před 2 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Barča před 12 hodinami
Plovdivské maso
zvon23 před 12 hodinami
Buřtgulášek z točeňáku
janmericka87 před 15 hodinami
Jablečné krémové řezy
Jitinka před 15 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Hylda před 16 hodinami
Mrkvové šátečky s povidly
HanaNova před 17 hodinami
Soukenický sekaný řízek
Merylas před 19 hodinami
Vlašský salát speciál podle ČSN
LadyLada před 19 hodinami
Tématické fráze:
adžika recept,
adžika recepty,
adžika,
zeleninova pasta k masu,
adzika top recepty,
zeleninová pasta recept,
zeleninova pasta,
recept adžika,
manlovo zeleninová pasta,
čilli pasta top recepty,
recept na adžiku,
adzika recept,
zeleninová dochucovací pasta,
sterilovaná adžika,
hadzika recepty,
zeleninová dochucovací pasta recept,
domácí chilli pasta z jablek,
adzika chilli pasta,
zeleninový salát s s houbami,
recepty - adžika
Suroviny:
rajče,
cibule,
paprika čerstvá červená,
jablko,
mrkev,
česnek,
nať petrželová,
chilli paprika čerstvá,
olej,
ocet,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (1)