Adžika - zeleninová pasta

Zavařeniny Doba přípravy: 2,5 hodiny 0 názorů

Zavařeniny Doba přípravy: 2,5 hodiny 0 názorů

Suroviny

5 kg rajčat
1 kg cibule
1 kg slovenské papriky
1 kg jablek
1 kg mrkve
300 g česneku
2 hrsti petrželové nati nebo nať z řapíkatého celeru
chilli papričky dle chuti, záleží na požadované pálivosti
250 ml oleje
250 ml octu
300 g cukru krupice
3 lžíce soli, dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Omytou a očištěnou zeleninu s oloupanými jablky zbavených jádřinců a zelenou natí pomeleme na masovém mlýnku a ve velkém hrnci pod poklicí podusíme cca 1 hodinu od bodu varu společně se solí, octem, olejem a cukrem, za občasného promíchání ode dna hrnce. Dochucování se může lišit dle druhu použitých jablek a rajčat, záleží na jejich chuti. Pokud máme rajčata příliš vodnatá, můžeme tekutinu nechat odpařovat vařením bez pokličky.

  2. Horkou zeleninovou pastou plníme čisté suché sklenice, které pevně uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme tak cca 5 minut. Pak sklenice otočíme zpět, necháme zcela zchladnout a následně je uložíme na temné suché místo, odkud je budeme odebírat dle potřeby a chuti.

  3. Zeleninou směs můžeme podávat k pečenému nebo grilovanému masu, přidávat pod maso během pečení, dochucovat masové směsi...

Komentáře k receptu Adžika - zeleninová pasta

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: adžika recept adžika recepty adžika zeleninova pasta k masu adzika top recepty zeleninová pasta recept zeleninova pasta recept adžika manlovo zeleninová pasta čilli pasta top recepty recept na adžiku adzika recept zeleninová dochucovací pasta sterilovaná adžika hadzika recepty zeleninová dochucovací pasta recept domácí chilli pasta z jablek adzika chilli pasta zeleninový salát s s houbami recepty - adžika