Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 319 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,15 g |
Tuky | 8,93 g |
Vláknina | 23,21 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 29,89 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKKr
Moje poznámka
Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKKr
Nejnovější recepty
Závin s hruškou a hermelínem
Přidáno před 15 hodinami
Banánový chlebíček
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové sádlo z domácí pekárny
Přidáno před 16 hodinami
Boršč na neděli
Přidáno 11. 10. 2025 05:06:13
Tvarohovo povidlový koláč s mandlemi
Přidáno 10. 10. 2025 20:56:35
Fazolová pomazánka
Přidáno 10. 10. 2025 17:22:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lívance bez kynutí
Houmicek před 2 minutami
Vepřová plec po znojemsku
Vanda_A před 41 minutami
Kelímková jogurtová buchta s drobenkou
Kajkajak před 6 hodinami
Hraběnčiny řezy
HankaVav před 9 hodinami
Chléb z kvásku
Olga077 před 11 hodinami
Jáhly se švestkami
Monkrizova před 12 hodinami
Chléb s omeletou (vaječný řízek)
jeho.vysost.zeli před 12 hodinami
Krémová cibulačka
Jitkazmecka před 13 hodinami
Koláče podle babičky
Eva_H před 13 hodinami
Tématické fráze:
kachní kaldoun s játrovými knedlíčky,
kaldounky,
kachní kaldoun s játrovými knedlíčky,
zeleninová polévka v pomalém hrnci,
recepty kaldounová polévka,
kaldón,
pomalý hrnec polévky,
pomalý hrnec polévka,
pomalý hrnec polévky recepty,
kachní kaldon recept,
kaldounová polévka,
kachní vývar s drožďovými knedlíčky,
hrnec na polévku,
drůbeží vývar v pomalém hrnci,
caldoun s drožďovými knedlíčky,
polévka s drožďovými knedlíčky,
pomaly hrnec zeleninová polévka,
polévka pomalý hrnec,
vývar v pomalém hrnci,
zelnačka v pomalém hrnci recept
Suroviny:
droby kachní,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
mouka hladká,
cibule,
droždí,
máslo,
vejce,
česnek,
sůl,
pažitka,
petrželka
Komentáře (14)
Stejne tak Anuse Kejřová, ta ma Polevku z husy s játrovými knedlíčky (coz je v podstate to same jen z koreni pouziva jen muskatovy orisek.
Marie Janku Sandtnerová ve sve knize rozpoctu a kuchařských predpisu prekvapive kaldoun taky nemá.
Moderni kuchařky Kaldoun uvadeji, ale například v Regionální kuchařce Petry Pospěchové je bez knedlicku a nudli.
Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska uvadeji Kaldoun s jatrovými knedličky
spagetka: děkuji za komentář, přesně jste vystihla to, co si myslím
A všimněte si, že tzv.moderní kuchaři JEN V VYLEPŠILI UŽ DÁVNO NAPSANÉ RECEPTY PRÁVĚ TĚMI AUTORY, KTERÉ HANÍTE. V tom je ta variabilnost, o které píšu na začátku. Ano zmodernizuje se půostup, suroviny, ale furt se vychází z toho, co už tu bylo. Co ajaké suroviny samozřejmě ti staří autoři znali.