Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou

Z brambor můžeme vykouzlit spoustu výborných pokrmů, který opravdu zasytí. Vsaďte na zapečené brambory s jarní cibulkou, pórkem a hlívou, provoněné bylinkami. Skvělé vegetariánské jídlo, které ocení i zarputilí milovníci masa.

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 520 kJ /
1 080 kcal
Bílkoviny26,13 g
Tuky23,88 g
Vláknina32,37 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 194 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy174,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a osušíme. Hlívu ústřičnou omyjeme, osušíme, pokrájíme na plátky, omytý pórek pokrájíme na kolečka a omytou jarní cibulku i s natí pokrájíme na drobné kousky. Pečicí formu vymažeme máslem a vrstvíme. Krok 2: Plátky syrových brambor, kolečka pórku, prosypeme vše drceným kmínem, bylinkami, solí a proložíme máslem. Krok 3: Podobně dál vrstvíme brambory na tenké plátky, na plátky pokrájenou a omytou hlívu, opět přidáme drcený kmín, bylinky, sůl a plátky másla. Krok 4: Na poslední vrstvu dáme brambory na plátky, jarní pokrájenou cibulku, drcený kmín, bylinky, sůl, pepř a plátky másla. Krok 5: Rozšleháme zakysané smetany, do kterých vmícháme uzenou papriku (nebo jen červenou papriku), lžičku hořčice, mletý pepř a trochu soli. Krok 6: Nakonec polijeme povrch bramborovo-houbové směsi v zapékací misce touto směsí. Pečeme zpočátku ve vyhřáté troubě, přikryté alobalem na 180°C. Krok 7: Když jsou brambory poloměkké, alobal odstraníme a dopečeme bramborovou směs dál dozlatova.

TIP: Jak využít zbylé brambory?

Zveřejněno 31. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0pPN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené s pórkem, jarní cibulkou, hlívou a zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0pPN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes uvařeno a opravdu jsme si pochutnali<3:yes:

Díky všem:-K

Souhlasím s Terezkou, i já brambory miluju. Kdyby nebyly brambory, asi bych umřela hlady;-)+7

Zapečené zemiaky zbožňujem v akejkoľvek podobe :-D Sú vynikajúce :yes:;-)

Tématické fráze:
zapečené smetanové brambory s porkem, zapečené brambory s pórkem, zapečené brambory s hlívou, brambory v alobalu se zakysanou smetanou, smetanové brambory s porkem, pečená brambora v alobalu se zakysanou, zapečené brambory se zakysanou smetanou, brambory s hlívou, zapečené brambory, zapečené brambory se smetanou, zapečené brambory se smetanou, zpecene brambory, zapékané brambory s cibulí, brambory s pórkem, zapečena hliva s bramborem, zapečený pórek s bramborem a houbama, mleté maso zpečené s bramborem, zapečené brambory se smetanou a bylinkami, zapekane brambory se smetanou, zapečený porek se zakysanou smetanou

Suroviny:
brambory, cibulka jarní, pórek, nať petrželová, nať libečková, sůl, pepř mletý, hlíva ústřičná, máslo, máslo, kmín drcený, smetana zakysaná, hořčice pikantní, paprika sušená uzená

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu