Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štěpánská hovězí pečeně

Štěpánská hovězí pečeně je tradiční vánoční pokrm, podávaný na druhý svátek vánoční, kdy má svátek Štěpán. Hovězí maso je špikované slaninou a plněné vejcem natvrdo, pak dušené na cibuli. Jako příloha se nejčastěji nabízí knedlík.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava)

21. 2. 2009 17:08

Suroviny pro 7 porcí

7 porcí

Nutriční hodnoty

Energie9 884 kJ / 2 362 kcal
Bílkoviny198,34 g
Tuky141,53 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 969 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,62 g
Sacharidy70,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Peču podle Praktické kuchařky. Pečení trvá podle kvality masa i podle trouby tak 1,5-2 hod. Příloha: rýže, houskové knedlíky, atp.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tereza Blazkova Tereza Blazkova

4. 3. 2012 12:39

Špagetko :-), děkuju za výborný recept, moc jsme si s přítelem pochutnali :-*:-).Posílám Ti +10 :yes: a fotečku ;-).

Prima Mama

3. 3. 2012 21:09

Tak zítra jdu na:yes: to

Vera

28. 1. 2012 15:55

:yes:

spagetka spagetka

17. 9. 2011 07:51

Eliz, děkuji za pěkné fotky a jsem ráda, že jste si pochutnali :yes::yes:

Eliza Eliza

16. 9. 2011 19:36

Přestože recept znám od dětství, tak posílám bod - zaslouží si to:-p:-p. Přidávám fotky dnešní večeře.:-)

pipi

22. 5. 2011 13:16

prominte zadal jsem spatne :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-!:-D

pipi

22. 5. 2011 13:15

:no::no:

Jana

16. 2. 2011 13:25

Výborný, dělala jsem dnes poprvé v tlakovém hrnci a moc jsme si pochutnali, manžel s knedlíkem, já se synev s rýží, děkuji za recept:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

3. 1. 2011 13:20

Ano toto je pravá Štěpánská:yes:i když jsem se setkala s tím,že vejce na tvrdo bylo ano, nasekané v omáčce.:yes:Dávám bod:yes:+1

Ivana Ch

29. 6. 2010 12:19

Straaašně dobrý jídlíčko. A je jedno s čím je, mužští samozřejmě s domácím houskovým knedlíkem a já s bramborem. Brambory mám moc ráda mohla bych je i ke svíčajdě.

Ančule

1. 6. 2010 23:58

* my a jinak dobrou noc :-K

Ančule

1. 6. 2010 23:57

Dobrý večer.. :-) zitra varime tenhle pokrm na praxi... :-p tak sem zvědavá jak se povede... :-8 i když mi jdeme podle receptur teplých jídel... ;-) aspoň budu vědět postup :-)

spagetka spagetka

1. 3. 2009 19:40

vybusna - parádní foto :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 3. 2009 18:27

vybusna, moc se ti to povedlo:yes: Já mám na to takové minišpejličky z nerezu a ty fakt drží dobře!:-)

maris maris

1. 3. 2009 18:20

vybusna: moc se Ti to povedlo, vypadá to krásně :yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí pečeně štěpánská vepřová pečeně hovězí pečeně recepty štěpánská omáčka štěpánská vepřová pečeně recept hovězí pečeně recept recept na štěpánskou pečeni štěpánská s rýží hovezi stepanska omacka štěpánská roštěná štěpánská omáčka recept recept na štěpánskou bratislavská hovězí pečeně recept na hovězí pečeni vepřová pečeně štěpánská recepty z hoveziho masa stepanska recepty hovězí pečeně pečené hovězí vepřová štěpánská pečeně recept na stepanskou hovezi peceni

Suroviny: hovězí zadní, slanina uzená, hořčice, vejce, sůl, pepř mletý, cibule, sádlo, mouka hladká

TopRecepty.cz

Štěpánská hovězí pečeně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRzW