Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štěpánská hovězí pečeně

Štěpánská hovězí pečeně je tradiční vánoční pokrm, podávaný na druhý svátek vánoční, kdy má svátek Štěpán. Hovězí maso je špikované slaninou a plněné vejcem natvrdo, pak dušené na cibuli. Jako příloha se nejčastěji nabízí knedlík.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava)

21. 2. 2009 17:08

Suroviny pro 7 porcí

7 porcí

Nutriční hodnoty

Energie9 884 kJ / 2 362 kcal
Bílkoviny198,34 g
Tuky141,53 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 969 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,62 g
Sacharidy70,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Peču podle Praktické kuchařky. Pečení trvá podle kvality masa i podle trouby tak 1,5-2 hod. Příloha: rýže, houskové knedlíky, atp.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vybusna vybusna

1. 3. 2009 18:10

otvor som zopla sparatkami...pocas pecenia sa to zacalo otvarat, ale sparatka vydrzali a vajicko ostalo dnu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 3. 2009 13:46

Tak to je fajn a Ladi, pokud jsi to dělala v tlakáči, jak asi dlouho? Stačí 20 minut?:-?

spagetka spagetka

1. 3. 2009 13:18

Jani 100% v tlakáči ;-):-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 3. 2009 11:27

Myslíte, že by to šlo udělat v tlakáči? Přece jen je to hovězí maso.:-?

Merylas Merylas (moderátorka)

22. 2. 2009 10:55

Taky můžu hodnotit protože recept znám :yes:, někde se setkávám s tím, že si recept zjednodušili a vejcem neplní maso, ale nakrájejí už do hotové šťávy, teda používá se to kolečko na vařené brambory, nebo se vajíčko nakrájí na plátky a klade se na plátek masa.

vybusna vybusna

22. 2. 2009 10:23

no ja tento recept vonkoncom nepoznam a nepoznam ani jeho nazov. muz to urcite oceni...a davam medzi oblubene na vyskusanie

Bibinka Bibinka

21. 2. 2009 17:33

Velmi dobrá klasika, která chutná snad všem a nám taky. :-pS knedlíkem nemá chybu. Dávám bodíka už teď, protože jí znám:yes:,budu jí muset brzy udělat-dlouho nebyla.;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: hovězí pečeně štěpánská vepřová pečeně hovězí pečeně recepty štěpánská omáčka štěpánská vepřová pečeně recept hovězí pečeně recept recept na štěpánskou pečeni štěpánská s rýží hovezi stepanska omacka štěpánská roštěná štěpánská omáčka recept recept na štěpánskou bratislavská hovězí pečeně recept na hovězí pečeni vepřová pečeně štěpánská recepty z hoveziho masa stepanska recepty hovězí pečeně pečené hovězí vepřová štěpánská pečeně recept na stepanskou hovezi peceni

Suroviny: hovězí zadní, slanina uzená, hořčice, vejce, sůl, pepř mletý, cibule, sádlo, mouka hladká

TopRecepty.cz

Štěpánská hovězí pečeně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRzW