Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami
Oblíbené jídlo je pro Švédy skoro stejné jako pro Čechy knedlo-vepřo-zelo. Nemusíme na ně chodit do nejmenovaného obchodního řetězce, připravíme je snadno doma sami. Podávají se se smetanovou omáčkou a brusinkami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 10 190 kJ / 2 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,34 g |
Tuky | 171,07 g |
Vláknina | 6,23 g |
Cholesterol | 1 000 mg |
Sodík | 659 mg |
Sůl | 1,37 g |
Sacharidy | 87,72 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 2. 2009 14:31
Dělala jsem to normálním másle....měla sjem plotnu docela na slabo a často tím míchala, takže se nepřipalovalo...ale ten tip s přepuštěným máslem je výborný
23. 2. 2009 14:19
23. 2. 2009 14:13
23. 2. 2009 13:59
23. 2. 2009 13:56
A už se přestanu vykecávat...
23. 2. 2009 13:52
23. 2. 2009 13:49
Máslo se vloží do kastrolku a na mírném ohni se bez míchání nechá zvolna rozpustit. Jakmile se úplně rozpustí, odstaví se z ohně a se z něj sebere sražená pěna. Potom se opatrně slije tak, aby mléčný zákal zůstal usazený na dně. Nejjednodušší je to rovnou přecedit přes jemné plátýnko, klidně kapesník...
23. 2. 2009 13:48
Semy - co myslíš názvem Selské brambory ? Uvaříš ve slupce, oloupeš a potom ? Co s nimi ještě uděláš ? Na fotce vypadají jako klasicky uvařené. Něčím je dochucuješ, mastíš ? Můžeš, prosím, upřesnit ?
23. 2. 2009 13:47
23. 2. 2009 13:37
Jsou opravdu tak dobré...
23. 2. 2009 13:34
23. 2. 2009 13:30
To smažení na másle jsem přehlédla, já je dělám v oleji. Semy, používáš přepuštěné máslo, nebo obyč? Já bych asi raději použila přepuštěné, ale nevím...
23. 2. 2009 13:10
23. 2. 2009 12:55
23. 2. 2009 12:47
Máme je moc rádi a já začínám mít pěkný hlad! Hned bych si dala .
Myslím, že můžu poslat bodík bez váhání i zkoušení .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 10 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 10 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Fit salát
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 34 minutami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 1 hodinou
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 4 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 4 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 4 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Švédský mandlový dort z obchodu IKEA: Recept na legendární královský dezert je jednoduchý a zvládne jej každý
Norské masové kuličky medisterkaker z vepřového masa voní kořením a jsou neskutečně šťavnaté
Nejlepší masové kuličky jsou ty ze Švédska: Připravte si je podle originálního receptu!
Další recepty
Tématické fráze: masové kuličky ikea recept masové kuličky ikea masové kuličky s omáčkou švédské masové kuličky v omáčce masové kuličky recept omáčka ke švédským kuličkám masove kulicky z ikei švedské koule masove kulicky svedska omacka ikea recept na masové kuličky omáčka k masovým kuličkám ikea kuličky recept na masove kulicky s omackou kuličky ikea švédské koule recept recept masové kuličky ikea masové kuličky omáčka ikea masové koule ikea
Suroviny: maso mleté, solamyl, mléko, vejce, cibule, koření nové koření, ořech muškátový, zázvor, pepř mletý, sůl, máslo, máslo, mouka, vývar masový, smetana, pepř mletý, sůl, brambory, brusinky
Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2GN
45 názorů