Kuřecí kapsa s fazolemi, anglickou a cibulí

ylenulkay Kuchařka: ylenulkay

Doba přípravy: 1h 3 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

kuřecí prsní řízky (1 prso=1 osoba)
175 g anglické slaniny v celku
1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu
půl malé cibule
sůl
pepř
koření dle chuti (já dala sušený česnek, grilovací koření)
olivový olej
párátka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou nakrájíme na nudličky a dáme jí na suchou pánev, když pustí tuk, přidáme cibuli na půlměsíčky a společně orestujeme.

  2. Přidáme fazole, které jsme předtím v sítku důkladně opláchli, promícháme, osolíme, opepříme a dáme stranou.

  3. Kuřecí prsa si rozkrojíme tak, aby jsme získali co největší plochu v celku ( já rozkrojím v půlce a rozložím jako knihu), naklepeme, zevnitř osolíme a opepříme.

  4. Náplň rozdělíme na maso, maso přehneme a zajistíme párátky. Zvenku masíčko osolíme a posypeme kořením.

  5. Z obou stran lehce kápneme olivovým olejem a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem.

  6. Troubu rozehřejeme na 220°C a masíčko do ní vložíme. Necháme zatáhnout, pak snížíme teplotu na 170°C a pečeme celkově tak 20-25 minut.

Poznámka

S tímhle návrhem přišel přítel, na konzervované fazole jsem se opravdu netvářila moc důvěřivě, ale chtěla jsem mu udělat radost, tak jsem se do toho pustila a výsledek opravdu příjemně překvapil :)

Přeji dobrou chuť :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuřecí kapsa s fazolemi, anglickou a cibulí

Tématické fráze: kuřecí kapsa fazole na cibulce s anglickou.

Zapomněl/a jsem heslo