Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)

Bavorské špecle jsou oblíbenou přílohou, která si nachází své místo i v české kuchyni. Příprava není složitá, nicméně vyžaduje trochu zručnosti. Ale není důvod k obavám, s naším receptem se povedou každému.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 27 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 2 min

27 min (25 min příprava + 2 min tepelná úprava)

8. 4. 2014 11:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 467 kJ / 2 263 kcal
Bílkoviny93,40 g
Tuky42,80 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 2,11 g
Sůl5,05 g
Sacharidy368,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento (s fotopostupem) a moje další recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2529

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

babicka v usa

13. 4. 2014 17:40

vybusna: vsak to je jako halusky! my je delame v americe leta, muzou se I hazet do vodu lzickoy, nejsou tak douhe a nebo dat cednik na hrnec a protlacit kverdlikem! Jenom nam tu chybi brynza. Ja jich nadela dopred a dam do pytliku z plastiku a dam zamrznout, pak jen je hodim na maslo, nebo treba vyskvarim spek nebo jen pridam cesnek a nastrouhame na to syru a je to vecere!!

vybusna vybusna

9. 4. 2014 11:30

senky: janka....vobec sa toho neboj...ja som tiez nesla nabrat odvahu a vidis, ako sa to podarilo...robila som ich prvykrat v zivote....hlavne si namacaj vsetko horucou vodou

senky senky

9. 4. 2014 09:36

Milu, nádhera :yes::yes: nastuduju si u tebe postup a v nejbližší době vyzkouším, už dávno mně to láká, ale ještě nikdy jsem nenašla odvahu :-):-)

zizala zizala (moderátorka)

9. 4. 2014 07:33

Špecle máme rádi, vařila jsem je stejným postupem (protože je původní ;-):yes:), ale z hladké mouky. Musím říct, že ty Tvoje vypadají nějak lépe, takže zkusím příště z polohrubé :-K

Majka8

9. 4. 2014 00:37

Poprvé jsem domácí špecle baštila u bratrance v Bavorsku,byla jsem tak nadšená,že jsem si tam v marketu nakoupila několik balení,ovšem doma jsem zjistila,že ty jeho domácí jsou o 100% lepší.Tento recept tisknu a vyzkouším,mám trochu obavu,že to nebudou tak hezký jako jsi je udělala ty,ale budu se snažit;-)

vybusna vybusna

8. 4. 2014 21:52

jarda Kadic: ale mne to fakt neprekaza, ked tam niekto da trebars aj hovadzie na smotane. Pre mna maju podobne recepty, len informativny charakter. Vobec ich neberiem ako nejaku restriktivnu zalezitost voci urcujucemu receptu.

jarda Kadic jarda Kadic

8. 4. 2014 21:43

vybusna: mě by taky někdy zajímalo,kdo je tady tak aktivní,až je radioaktivní s tím přidáváním“podobných:no:

vybusna vybusna

8. 4. 2014 20:45

spagetka: ....ach boze....

spagetka spagetka

8. 4. 2014 20:44

vybusna: To fakt tu člověk nesmií napsat nic, hned někdo vystartuje a přitom nespravedlivě? I Anička pochopí, že se to netýká jí, že jsem jen chtěla něco vysvětlit. Tak sorry. holky, občas to přeháníte.:no:

vybusna vybusna

8. 4. 2014 20:43

spagetka: no dobre....asi som to teda nepochopila....

spagetka spagetka

8. 4. 2014 20:37

vybusna: Milui,,ale teď jsi mě fakt nepochopila :-O:-O:-O:-O, dyk já Aničku nekritizovala, jen vysvětlovala :-O:-O:-O, přečti sit o pořádně, fakt to bylo jen vysvětlení :-O:-O:-O:-O
Aničky se to naprosto netýká :-O:-O:-O

vybusna vybusna

8. 4. 2014 20:35

spagetka: myslim, ze si bola na anicku teraz dost prisna, pretoze ona absolutne nenapadla recept ako taky, akurat podotkla nieco o hubovych spechloch, nic ine.....asi si to nespravne pochopila.....dajme tomu pokoj.

spagetka spagetka

8. 4. 2014 20:31

Anna Kocikova: podobné recepty neřeš, ovšem je fakt, že moji příbuzní z Tyrolska je dělají z hladké mouky, příbuzní muže z Bavorska tak, jak píše vybusna. Ono totiž je to jako s každým takovýmto receptem, dědí se z generace na generaci a a nejde určit, který je ten správný, protože správné jsou všechny. Takže si vyberme ten, který nám vyhovuje, chce to toleranci k různuým přístupům k témuž receptu a pochopit, že v různých krajích prostě lidi napadlo totéž, jen to dělají jinak. ;-);-);-);-)

vybusna vybusna

8. 4. 2014 20:23

Anna Kocikova: anicka :-* a kym ja najdem ten spravny uhol, aby som chytila lepsie svetlo....to sa ja tolko doplazim po kychyni :-D
No a tento recept som pridala hlavne kvoli technike vyroby specli, pretoze ta mi pride dost specificka. Cesto nech si urobi kazdy, ake mu vyhovuje.
Co sa tyka podobnych receptov tak tie su mi uplne jedno, Kto chce nech si ich prejde, kto nechce nech ich preskoci, fakt vobec neriesim , co tam kto pridava.

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 4. 2014 20:17

Mili já budu muset také jednou vyzkoušet špeclíky s více vejci a s vodou;-)Dělávám se smetanou,nebo s mlékem,příjdou nám takové jemnější:-)
S tím sluníčkem při focení máš pravdu:-))Mě také někdy fotky svítí skoro do žluta:-*

Mimo rcp-nemám nic proti přidávání podobných receptů,ale přidané"domácí špecle s houbami"navíc připravené z hladké mouky mi teda jako podobné moc nepříjdou:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: špecle specle recept spatzle noky příloha špercle jak se dělají špecle domaci specle špecle recepty recept na špecle špecle video spatzle recept spetzle špecle recepty video recept špecle recepty na spätzle šprecle spätzle recepty špecle videorecept recepty špecle špecle recept video spätzle recept se zeleninou

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, sůl, voda, olej, máslo

TopRecepty.cz

Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QmZM