Suroviny
Porce: ~6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 715 kJ / 888 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,92 g |
Tuky | 9,87 g |
Vláknina | 4,44 g |
Cholesterol | 252 mg |
Sodík | 591 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 88,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začneme tím, že dáme do DP vyrobit těsto na knedlíky - viz. níže.
Krok 2: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. V širokém kastrolu na oleji a másle zpěníme cibuli, přidáme maso, orestujeme, zalijeme vřící vodou do roviny, přidáme pyramidku, bujón a dusíme do měkka (~80min.). Maso vyjmeme, přidáme pokrájená rajčata z konzervy i se šťávou, protlak dle potřebného množství, Podravku, Worcester, cukr, mléko s rokvedl. moukou a vaříme asi 30min. Poté vyjmeme pyramidku a rozmixujeme tyč. mixérem. Můžeme dochutit Ketchupem, cukrem...V omáčce prohřejeme maso a můžeme podávát.
Krok 3: Knedlíky jak je dělám já:
350g hr. mouky, 150ml vlaž. mléka, 1 vejce, 1/4 balíčku droždí, 1PL oleje, 1/2 čl soli, 1/4 čl cukru, krutonky (rohlík). Krok 4: Vše dáme do pekárny na prog. těsto (1,5 hod.), po vyjmutí vyválíme (vytáhneme těsto na menší placku, poklademe krutonky, srolujeme, rozdělíme na dva díly, doupravíme do šišek, necháme 15 min. kynout a vaříme v páře 23 minut). Hotové ihned propícháme vidličkou aby unikla pára a nesrazily se.
350g hr. mouky, 150ml vlaž. mléka, 1 vejce, 1/4 balíčku droždí, 1PL oleje, 1/2 čl soli, 1/4 čl cukru, krutonky (rohlík). Krok 4: Vše dáme do pekárny na prog. těsto (1,5 hod.), po vyjmutí vyválíme (vytáhneme těsto na menší placku, poklademe krutonky, srolujeme, rozdělíme na dva díly, doupravíme do šišek, necháme 15 min. kynout a vaříme v páře 23 minut). Hotové ihned propícháme vidličkou aby unikla pára a nesrazily se.
Zveřejněno 11. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka s hovězí kližkou a knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OoPR
Moje poznámka
Rajská omáčka s hovězí kližkou a knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OoPR
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 6 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 6 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 6 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 6 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - nejlepší co známe
LucaKnobloch před 3 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Amona před 5 hodinami
Maková náplň
lucyb před 7 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 7 hodinami
Čočková polévka z červené čočky
Kajkajak před 8 hodinami
Zavařené meruňky
Jana2017 před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kamilchen před 10 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Kava 2 před 10 hodinami
Meruňkové nanuky
Cejenka před 10 hodinami
Bramborové šišky
cherst před 11 hodinami
Tématické fráze:
rajská omáčka z hoveziho,
rajská omáčka z klišky,
rajská omáčka s hovězím,
hovězí kližka s rajskou omáčkou,
rajska omačka recept,
rajska omack,
hovězí rajska,
hovězí kližka na rajskou,
rajská omáčka,
hovězí kližka s rajskou,
rajská omáčka s hovězím masem,
hovedzí rajskou a knedlik,
hovězí kližka v rajské omáčce,
hovězí ŕajská omáčka,
klizka s rajskou omackou,
recepti na rajskou,
rajska s knedlikem,
racatova omacka s knedlikem,
rajska omacka s knedlikem,
recept rajská omáčka z klisky
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
rajče loupané,
passata di pomodoro,
koření na svíčkovou,
cukr,
bujón hovězí,
podravka,
omáčka worcesterová,
mouka hladká,
mléko,
olej,
máslo,
kečup sladký
Komentáře (7)
bujón, podravka, vegeta, masox, jíška kečap, sojovka,
Moje babička, která zemřela pár let před mým narozením, nemohla dávat do rajské kečup, bujón ani Podravku protože v té době nic z toho nebylo k mání. Ale věřím, že kdyby to měla tak by to vyzkoušela.
A totéž platí o bujonu a Podravce !!
Vaše babička by se v hrobě obracela kdyby Váš recept četla !!
Doporučuji tohle:
http://www.vitana.cz/produkty/koreni/pyramidky-kor...