Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 539 kJ / 129 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,03 g |
| Tuky | 14,28 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 10 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa na pracovní ploše podložíme potravinářskou folií. Folii (nebo větší igelitový sáček) dáme i shora a maso naklepeme.
Krok 2: Každý plát masa rozřízneme na 3 díly, ale nedořízneme až ke konci. Necháme si od konce cca 2cm masa vcelku.
Krok 3: Na každý díl masa dáme po dvou lístcích rozmarýnu a po jednom plátku uzeného boku.
Krok 4: Takto připravené maso zapleteme do copánku a na konci zajistíme párátkem, nebo kouskem špičaté špejle.
Krok 5: Krkovičkové copánky důkladně obalíme v marinádě a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.
Krok 6: Poté rozehřejeme troubu.
Krok 7: Na pánvi v rozehřátém oleji zprudka osmahneme copánky a hlavičky lahůdkových cibulek.
Krok 8: Vše přendáme do zapékací mísy a podlijeme vývarem, kterým jsme vypláchli pánvičku s výpekem.
Krok 9: Přiklopíme víkem, dáme do předehřáté trouby a na 3/4výkon pečeme 15minut.
Krok 10: Poté copánky ve šťávě otočíme, poklademe plátky másla, opět přiklopíme víkem a troubu ubereme na poloviční výkon. Používám plynovou troubu.
Krok 11: Pečeme 30 minut. Na talíři copánky přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby osolíme. Podáváme s vařeným bramborem, nebo se zeleninovou oblohou a čerstvým pečivem.
Zveřejněno 7. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička v copánku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8R1
Moje poznámka
Krkovička v copánku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8R1
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 3 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 12 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 12 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 14 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 15 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 18 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 18 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 18 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 18 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 19 hodinami
Tématické fráze:
bůček igelitový,
copánkový bůček,
krkovice recept,
copánky z masa,
krkovička recepty,
krkovice recepty,
krkovička recept,
vepřové copánky,
krkovička,
recepty z krkovice,
česnekové copánky,
copankoví buček,
copánky z bůčku,
vepřový copánek z krkovice,
bučkove copánky recept,
copánky z vepřového masa,
marinada na copanky z bucku,
jak připravit plátek krkovičky,
krkovice na rozmarýnu,
copánky ze shora
Suroviny:
krkovice vepřová,
bok uzený,
rozmarýn čerstvý,
marináda bbq,
olej,
cibule lahůdková,
kost hovězí morková,
máslo,
sůl
Komentáře (16)
Vaše milé komentáře mě velice potěšily
maiva:Iv u nás je také z vepřového na prvním místě krkovice
Danca:Danuš,manžel říká,že si máme dát kus krkovičky a jít na nudapláž,tam prý plavky nepotřebujeme
Moc hezký nápad Drahuško a krásné fotky, mám Pavlovův reflex!