Květákové růžičky se slaninou a špenátem

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 0 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 0 názorů

Suroviny 3 porce

menší květák
menší cibulka
10 dkg slaniny
máslo
špenátové listy (pár)
sůl
pepř
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na malé růžičky a v osolené vodě necháme projít varem (aby se nerozvařil). Slijeme a necháme pořádně okapat.

  2. Mezitím si na másle osmažíme najemno nakrájenou cibulku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, posmažíme a poté vyjmeme zvlášť do misky.

  3. Na pánev vložíme květákové růžičky a smažíme, po chvilce přidáme nasekané listy špenátu (já dávám mražený) a česnek utřený se solí.

  4. Dochutíme pepřem a popřípadě i solí, vložíme zpět slaninku s cibulí, promícháme a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Já podávám jako přílohu ke kuřecímu steaku:-) Recept mám z časopisu, ale pozměnila jsem si ho dle své chuti:-)

Komentáře k receptu Květákové růžičky se slaninou a špenátem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: růžičky z listů zapečený květákový růżičky s mleté maso recepty květákové recepty recept listový špenát květák květák se špenátem gnocchi e špenátem a s květákem