Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 758 kJ / 7 112 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 68,79 g | 
| Tuky | 405,63 g | 
| Vláknina | 19,90 g | 
| Cholesterol | 1,34 g | 
| Sodík | 3,48 g | 
| Sůl | 0,33 g | 
| Sacharidy | 786,70 g | 
Postup přípravy
Jako kterékoli jiné medové těsto má i toto své klady a zápory. Především platí, že je třeba je co možná nejrychleji po vyhnětení rozválet do podoby plátů. Jinak ztuhne a další práce s ním bude obtížná, ba téměř nemožná. A po upečení získáte pláty, jež jsou obdobně jako medové perníčky tvrdé a vyžadují odležení v chladu, kde zvlhnou a zvláční.
Toto odležení ještě urychlí náplň v podobě pikantního ovocného džemu a krému. Autorka pracuje s máslovým nastaveným pudinkem, když ale přídavek pudinku vynecháte, budou výsledné řezy ještě trvanlivější. Krok 2: V kastrůlku svařte za stálého míchání máslo s cukrem, sodou, medem, mlékem a celým vejcem. Krok 3: Směs provařte, mírně zkaramelizuje, vroucí nalijte na mouku a vše zpracujte v robotu do podoby těsta. Je-li příliš tuhé, přidejte trochu mléka a opět vše propracujte. Krok 4: Z těsta vypracujte 3 stejně velké pláty, jež upečete na plechu s papírem v troubě vyhřáté na 150 st. dozlatova. Krok 5: Než zchladnou, připravte krém: Pudinkový prášek smíchejte s cukrem, přilijte vodu a za stálého míchání pudink svařte a provařte. Krok 6: Zchladlý pod folií zašlehejte do másla, jež jste vypracovali šlehačem doběla. Krok 7: Jeden plát potřete džemem, krémem a náplně přiklopte druhým plátem. Krok 8: Postup opakujte i v případě třetího plátu; docela nahoře bude krém. Krok 9: V chladu ztuhlý moučník polijte čoko polevou, jejíž základ tvoří rozehřátá čokoláda vymíchaná se ztuženým tukem. Opět vše uložte v chladu, aby se buchta rozležela a zvláčněla. Teprve potom ji rozdělte na řezy. Krok 10: Náš tip:
Rychle vyhnětené medové těsto co možná nejdříve zpracujte do podoby 3 plátů. Jakmile zchladne, začne tuhnout a špatně se pak rozvaluje. Bochánky proto ukládejte v teple přiklopené kastrolem, případně je rozvalujte na plechu s papírem nahřátým v teplé troubě.
Autorkou receptu je Soňa Frydrychová.
Zveřejněno 12. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G7G0
Moje poznámka
					 
				
Medový moučník jménem Zázrak: Je tomu opravdu tak!
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G7G0
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Nejlepší langoše
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 33 minutami
	
			 
	
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 1 hodinou
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 4 hodinami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 4 hodinami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 5 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 6 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 7 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 8 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 8 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							medové řezy lepší než medovník, 
						
						
							řezy zázrak, 
						
						
							zázvorový moučník lidl, 
						
						
							zázrak z jednoho vejce, 
						
						
							medové řezy zazrak, 
						
						
							medové,žezy, 
						
						
							moučník z hladké mouky, 
						
						
							těsto se smrskává, 
						
						
							zázrak řezy, 
						
						
							medový močník, 
						
						
							medové žezy, 
						
						
							medový močník, 
						
						
							medáčky, 
						
						
							medove jeze, 
						
						
							top recepty medové dortíčky medáčky, 
						
						
							moucniky s jednoho vejce, 
						
						
							medovy plat, 
						
						
							medovnik zázrak, 
						
						
							nejrychleji udelaný cokoládovy moucník, 
						
						
							moucniky na odlezeni
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							med, 
						
						
							mléko, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							máslo, 
						
						
							voda, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							marmeláda rybízová, 
						
						
							čokoláda na vaření, 
						
						
							tuk ztužený
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
	 
	 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (7)
Medové řezy - medáčky peču tímto způsobem již desítky let, je to starý rodinný recept. Jsou fakt skvělé, lepší než jakýkoliv kupovaný medovník. Doporučuji udělat krém s pudinkem (mléko, vanilkový pudink, lžíce polohrubé mouky), aby nebyl tak sytý, případně pláty natřít kávou, aby rychleji změkly. a rozhodně žádnou marmeládu ani čokoládovou polevu (zkoušela jsme to i s ní, ale není to ono), jen ten krém a nahoru ořechy. Ať se na mě autor tohoto receptu prosím nezlobí
Můžete to zkusit třeba hned na Vánoce.
http://www.recepty.cz/recept/medacky-medove-rezy-s...
...jinak poklona těm, kteří "to" dají a posílám bodík
A o tom,jestli je to zázrak bych nechal rozhodnout zdejší šikovné kuchařinky,to já ,jako líný chlap, posuzovat nemohu