Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborná domácí paštika

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ivvettaa Ivvettaa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 326 kJ /
795 kcal
Bílkoviny119,20 g
Tuky16,59 g
Vláknina10,36 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 596 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy40,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozpalte olivový olej, přidejte cibuli a prolisovaný česnek, poté směs jater pokrájených na kousky a koření. Tuto směs dusíme cca 30 min, dokud játra nezměknou. Solíme až na konec, aby játra neztvrdla. Krok 2: Poté vyndáme z pánve kuličky jalovce, nového koření a bobkové listy a k játrům přilijeme půlku smetany ke šlehání a trochu másla, aby paštika pěkně ztuhla. Krok 3: Směs z pánve přendáme do misky, ve které směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Formu na paštiku vyložte potravinovou fólií, na dno dejte rybízovou marmeládu (aby marmeláda ztuhla, je dobré ji smíchat s želatinou). Na marmeládu přendáme rozmixovanou směs z jater, povrch uhladíme a zakryjeme potravinářskou fólií. Krok 4: Paštiku necháme ztuhnout v lednici do druhého dne. Před servírováním vyklepneme paštiku z formy a podáváme s pečivem.

Zveřejněno 6. 12. 2014

Poznámka autorky Ivvettaa

Chutná 100 % víc než kupovaná, všem přeji dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná domácí paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDrw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná domácí paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDrw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

cecilka: psielam ti sz, nepatrí to k tomu receptu, ok ? :-D;-)

Tejaja, si skvelá:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-D.
Rovnako ako tvoje recepty, ale teraz prosím daj mi taký, aby som sa konečne zbavia koložvárskej kapusty. Už nik z mojej dvojčlennej domácnosti ju nemôže ani vidieť.:-((

cecilka: :-DTak ja som si to musela pozrieť na mape, kde to je. ;-)

cecilka: určitě se dá nahradit kuřecími :) a v pořádku, neurazila jste mě :)

Ivvetta, vôbec som ťa nechcela uraziť:-O, a tvoj recept určite vyskúšam, ale zajačie pečene nahradím kuracími. Dá sa to? Vieš, my zajace nechováme, kupujeme ich od susedov a aj oni, zrejme si uvedomili, čo je to trhový mechanizmus, zvýšili cenu z piatich na osem € :-)):-)):-)), ale nie za kg, ale za kus=niektorý má kilo, ďalší o 10 dg. viac, takže občas kúpim samé kosti:-((, ale žiadna tragédia, my aspoň nestučnieme a pes má hody:-)):-)):-)):-)).

Ahojte, bývam iba pár km od slovensko-maďarských hraníc, v dedinke Demandice a emigrovala som sem asi pred desiatimi rokmi, keď mi, hoci rodenej Bratislavčanke, začalo toto mesto=BA, totálne liezť na nervy:-//
Mám svoj vlastný domček, viem, za čo platím=žiadne vodárenské, vykurovacie a iné zdieračské firmy mi "nekecajú" do poplatkov, no prosto pohoda, mám konečne čas učiť sa variť atď.
Inak, zas nebývam až na takom príšernom konci sveta:-D. V Leviciach máme Tesco, Billu, Kaufland a iné,a dokonca aj"nákupné mestečko", čosi podobné ako Tandorf pri Viedni.
Želám veselé vykročenie do nového týždňa:-)):-)):-)), veselé predvianočné upratovanie;-(;-(;-(;-(;-(, veselé pečenie:-p:-p:-p a vôbec....:yes::yes::yes::-K:-K:-K:-)):-)):-))

cecilka:mělo tam být: k játrům přilijeme smetanu...aby PAŠTIKA pěkně ztuhla, ostatním to snad došlo :-):-))

cecilka:my králíky chováme, takže pro nás není problém "nasbírat" nějaký 400 g jater ;-)

cecilka: Neviem, kde bývaš, u nás dostať niekedy králičie pečienky v Metre, ale neviem, či ti nie je tiež od ruky. ;-)

No, vzhľadom k tomu, že cecilka píše slovensky, nemusí mať Alberta poruke ( neviem, kde býva, či na Slovensku, v Čechách alebo inde ).;-)

Spagetka, Albert k nám ešte "neprišiel" :-((a v Lídli som ich skutočne ešte nikdy nevidela.;-( Inak, domáce paštéty robievam, aspoň vieme, čo jeme a králičiu pečeň nahradím kuracou. A tento recept s ríbezľovou marmeládou sa mi zdá zaujímavý.
Želám krásny zvyšok víkendu a "neuvar" sa do bezvedomia :-)):-)):-)), tvoje recepty sú skvelé :-p, už som nejeden vyskúšala, hoci som ich ich nekomentovala.:-D:-D:-D

cecilka: nemáš pravdu, běžně králičí játra kupuji v Albertu cca po 200 g, pak je mají i v Lídlu a u řezníka dostanu na objednání, kolik chci.

Môže to byť celkom dobrá paštéta až na to, že králičiu pečeň (játra) som ešte v žiadnom obchode nevidela a "nazbierať" 400 gramov, to musí byť riadna fuška. 1 králik má totiž pečeň "ťažkú" asi ako kurča=cca 5 g.:-(
A mám v recepte trochu nejasno. "Poté vyndáme z pánve....... a k játrům ... aby marmeláda pěkně ztuhla."????? Tá zmes pečení (játer) sa vďaka koreninám zmení na marmeládu?:-?:-!:-//

Radim Buffalo 7. 12. 2014 11:34
myslím, že je zcela 1,zda tu játru osolím hned nebo potom,když se nakonec stejně rozmixuje...já osobně játru solím hned neb nemám rád když je měkká jak namočená houska...

Tématické fráze:
domácí paštika z králičích jater, domácí králičí paštika recepty, recept na domácí výbornou paštiku, domácí paštika z králíka recepty, recept na výbornou paštiku, domaci kraliči paštika, paštika z kraličich jater, domácí paštika, domácí paštika recepty, králičí paštika recept, paštika z králičích jater recept, králíci paštika, domaci pastiky, pastika recept, domácí paštika z králíka, domácé paštika, domaci pastika albert, kraličí domaci pastika, tejaja domácí paštika recept, domácí paštika recept

Suroviny:
játra, játra vepřová, cibule, česnek, smetana ke šlehání, máslo, olej olivový, marmeláda rybízová, jalovec, koření nové koření, bobkový list, tymián, koření oregáno, majoránka, koření provensálské, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu