Vepřové plátky zapečené s celerem a sýrem

radiator Kuchařka: radiator

Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

4 plátky vepřového masa krkovice
1/2 celeru
sýr hermelín
sůl
pepř
olej
Knorr šťáva k vepřovému masu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 200°C).

  2. Celer očistíme a nakrájíme na menší hranolky.

  3. Do kastrolu dáme vodu, osolíme, vložíme do ní celerové hranolky a vaříme cca 10 minut.

  4. Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran na oleji na pánvi opečeme.

  5. Do zapékací nádoby dáme olej z pánve, na kterém jsme pekli maso, položíme na to opečené vepřové plátky.

  6. Na opečené vepřové plátky dáme celerové hranolky, poklademe je nakrájeným hermelínem nebo posypeme nastrouhaným sýrem.

  7. Nádobu vložíme do trouby a zapékáme cca 15 minut, resp. až sýr roztaje.

Poznámka

Místo vepřového masa můžete použít také hovězí nebo kuřecí maso.

Když použijete maso hovězí, doporučuji ho předem uvařit v papiňáku, aby bylo dostatečně měkké.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky zapečené s celerem a sýrem

Tématické fráze: veprove platky s celerem vepřové s celerem masové plátky s celerem vepřové maso s celerem a sýrem vepřový plátek s celerem maso s celerem a sýrem zapečené rýže s vepřovým masem a řapíkatým celerem veprove platky shranolkami recept na vepřové plátky vepřové plátky a hranolky zapečené maso s celerem a sýrem maso zapecene s celerem celerové plátky zapečený plátek s celerem veprova krkovicka zapecena s celerem zapekane vepřové plátky v troubě se syrem