Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 955 kJ / 2 140 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,40 g |
| Tuky | 155,84 g |
| Vláknina | 21,00 g |
| Cholesterol | 775 mg |
| Sodík | 453 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 46,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet a zatím si nakrájíme cibuli na půl kolečka (proužky).
Krok 2: Na pánev nalijeme olej a vložíme kousíček cibule a až začne pěnit, přidáme maso a orestujeme dozlatova. Potom přidáme cibuli, kterou vařečkou rozďoubneme na proužky, chvilku restujeme a pak zalijeme smetanou.
Krok 3: Dochutíme solí, sójovou omáčkou a necháme ve šlehačce povařit maso do měkka. Nakonec dochutíme chilli a tabascem podle chuti. Je to oheň, tak by jídlo mělo být příjemně pikantní. Každý podle svého.
Zveřejněno 9. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krakonošův oheň drůbeží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2or
Moje poznámka
Krakonošův oheň drůbeží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2or
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 6 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 7 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 9 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 10 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 12 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 13 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 13 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 13 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 14 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 14 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí krakonošův oheň,
krakonošuv rizek,
krakonošův oheň z kuřecího masa,
krkonošuv ohen,
katuv oheň,
krakonošuv řízek recept,
krakonošuv ohen kuřecí,
krakonšův oheň,
oběd recepty,
krakonosuv ohrn,
kraqkonošuv ohen,
krakonošuv ohň,
recepty na oheň,
krakonosuv kureci rizek,
krakonosovi ohne,
krakonošův kuřecí oheň,
krakonošův ohen kuřecího masa,
hrakonosuv ohen,
krakonošův šlehačkou,
krakonosuv ohen s kuřecím masem
Suroviny:
prsa kuřecí,
smetana ke šlehání,
cibule,
olej,
omáčka sojová,
chilli,
tabasco,
sůl,
pepř
Komentáře (18)
Vhodná příloha je rýže, pečené brambory, nebo bramboráčky.