Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s rajčaty

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

16. 3. 2015 00:33

Suroviny

Porce: 2-4

Nutriční hodnoty

Energie1 499 kJ / 358 kcal
Bílkoviny12,74 g
Tuky1,29 g
Vláknina30,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 54 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy68,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to moje rychlá verze receptu. Foto nemám, až budu příště vařit, tak ho přidám :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

26. 5. 2015 15:00

Nech budú cestoviny podľa kohokoľvek, sú dobré. A to je podstatné. Pridala som 2 strúčiky cesnaku, zdalo sa mi to lepšie, ale je to na chuti každého.

zizala zizala (moderátorka)

16. 3. 2015 12:43

pavla.bau: V odkazu je video, klidně si ho znovu pusť. Do těchto těstovin se nedává cibule, ani kudrnka a Pohlreich i Italové by každého hnali "přes tři kopce" s tím masoxem nebo vývarem. Jako vývar je zde myšlená voda ze špaget. A ani to chilli sem nepatří. Malá rajčata bych též neloupala, loupu jen ta klasická. Česnek se dává v celku, aby olej ovoněl a pak se vyndává, i když se přiznám, že já ho někdy sekám a nechávám v omáčce, dávám ho ale méně. Bazalka je skoro povinná.
Stačí? Kdybys udělala jednu malou změnu, dalo by se to akceptovat. Ty tam těch změn máš celou řadu, takže jsi vytvořila zcela jiný recept, který s tím původním má společná opravdu jen ta rajčata ;-)

pavla.bau

16. 3. 2015 12:07

Jinak děkuji, všem za kladné hodnocení mého receptu:-)

pavla.bau

16. 3. 2015 12:02

zizala: A co je tam jako tak hodně jinkak?? ano já rajčata také loupu, ale když není čas tak ne, já se snažila, tuto verzi receptu trošku zjednodušit a né tu psát román. A hlavně kopírovat recept doslovně se mi nechtělo a také jsem si ho nechtěla úplně přivlastnit, protože tak úplně nebyl z mé hlavy, byl má inspirace.

zizala zizala (moderátorka)

16. 3. 2015 09:37

Našla jsem si ten Pohlreichův recept. To, co vaří on, je krásná italská klasika. Zaštítit se jeho jménem u tohoto receptu, který je podobný jen těmi rajčaty, je dost nepochopitelné.

http://hobby.idnes.cz/video-priprava-italske-pasty...

tejaja tejaja

16. 3. 2015 09:11

cathleen: Ivi, ja rozumiem, ale autorka nikde nič podobné nespomína, rozpráva len o cetsovinách. Že tam dala paradajky ešte neznamená, že sú talianskeho typu. Ja som to zjednodušila výraz, ale myslím, že každý pochopil, čo som chcela povedať. ;-)

zizala zizala (moderátorka)

16. 3. 2015 09:10

tejaja: :-) Nepsala jsem, že jsou italské. Jen jsou italského typu. Ať se nám to líbí nebo ne, od Italů přebral svět přípravu jednoduchých rychlých omáček k těstovinám, i když si ty recepty přizpůsobuje.

Já jsem jen chtěla vysvětlit, že má casino pravdu, kudrnku by kuchař do tohoto jídla určitě nedal ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

16. 3. 2015 09:06

tejaja: Teri, výraz "těstoviny italského typu" je významově trochu někde jinde než "italské těstoviny";-)
Už se těšim na léto - na vlastní rajčata, petržel, rukolu...to se bude vařit skoro samo :-D

tejaja tejaja

16. 3. 2015 08:45

Myslím, že nie každé cestoviny musia byť talianske, o týchto to autorka nikde napíše. Robievam cestoviny s paradajkami v lete dosť často, niekedy dávam bazalku, inokedy petržlen, ale nie kučeravý, ten je ozaj nevýrazný, akosi bez chuti mi pripadá. Robila som aj so šalviou,má to vždy inú príchuť, myslím, že bylinky si môže každý obmeniť podľa chuti a možností.;-)

zizala zizala (moderátorka)

16. 3. 2015 08:35

pavla.bau: Do jídel italského typu se nedává kudrnka, ale hladkolistá petržel. Pohlreich by též kudrnku rozhodně nedal, i když v české kuchyni ji asi občas používá. Kudrnka je totiž české "specifikum", původně určená hlavně ke zdobení, protože její chuť je málo výrazná.
Do tohoto jídla by mi pasovala spíš bazalka.

pavla.bau

16. 3. 2015 02:20

casino::-)nene, to už by byl kluk kudrnatý dlouho on jí dává do hodně jídel, nemá rád jen oblohy...:-))

casino casino

16. 3. 2015 01:26

"Je to recept podle Z.Pohleircha, ale s troškou úprav..."
No, jak jinými slovy sama píšete, je to rcp na vyčištění lednice:-) ale z tý kudrnky by Zdendovi P. patrně vyrašily nové vlasy! Nejspíš přímo kudrnaté...:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těstoviny s rajčaty recepty s rajčaty recept těstoviny s rajčaty těstiviny s rajčaty recept na těstoviny s rajčaty těstoviny z rajčaty testovinny a rajčata testiviny se sušenými rajčaty testovinysrajcaty rajcata na těstoviny těstoviny recepty těstoviny s s rajčaty buřty s těstovinami a rajčaty těstoviny podle pohlreicha recepty těstoviny s rajcaty idnes.cz idnes.cz zapečené těstoviny s rajčaty +těstoviny s rajčaty rajčata na tšstoviny

Suroviny: těstoviny, olej, rajče, česnek, parmazán, petrželka, cibule, sůl, pepř, masox, chilli

TopRecepty.cz

Těstoviny s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ynw9