Sojové nudličky s kapustou

petram Kuchařka: petram

Bezmasá jídla 6 názorů

Suroviny

40 g sojových nudliček (40 g v suchém stavu)
1 velká cibule
1 stroužek česneku
olej
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 menší hlávky kapusty
špetka chilli
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sojové nudličky uvaříme podle návodu na obalu, obvykle se vaří v dostatečném množství osolené a případně bylinkami nebo bujonem ochucené vody asi 15 minut. Necháme je vychladnout a přebytečnou vodu z nich vymačkáme.

  2. Na troše oleje zpěníme nakrájenou cibuli.

  3. Přidáme na plátky nakrájený česnek a římský kmín a společně 2 minuty restujeme.

  4. Poté zaprášíme kurkumou a chilli, promícháme, aby se koření rozpustilo v tuku, a podlijeme několika lžícemi vody.

  5. Na cibulový základ nasypeme na nudličky nakrájenou kapustu, promícháme a pod pokličkou za občasného zamíchání dusíme 10 minut.

  6. Vmícháme uvařené a vymačkané sojové nudličky, osolíme, podle potřeby podlijeme trochou vody a společně ještě asi 10 minut povaříme.

    Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.

Poznámka

Vodu na vaření soji je nutné výrazně ochutit, sojové "maso" je samo o sobě bez chuti a natáhne chuť právě z vývaru.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sojové nudličky s kapustou

Tématické fráze: sojové maso s kapustou nudličky s kapustou recept na sojové nudličky kapusta sojove maso nudlicky s kapustou a zampiony jak ochutit sojové maso sojové nudličky s rýží sojové nudličky čínské nudle s kapustou sojové chilli nudličky ochutit sojové maso recepty - hovězí nudličky s kapustou

Zapomněl/a jsem heslo