Hovězí kližka s brokolicovo-česnekovou omáčkou, připraveno v papiňáku
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 799 kJ / 2 820 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 220,90 g |
Tuky | 203,85 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 596 mg |
Sodík | 3,98 g |
Sůl | 9,90 g |
Sacharidy | 15,20 g |
Postup přípravy
Před prošpikováním je lepší dát na cca 20 minut nakrájenou slaninu do mrazáku, pak se lépe do masa zasouvá. Krok 2: Zbytek slaniny, která se již do masa nevejde, nakrájíme na nudličky a v papiňáku ji na oleji osmažíme do zrůžovění.
Prošpikované maso utáhneme nití, aby během dušení hezky drželo tvar, vložíme na osmaženou slaninu a necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 3: Podlijeme horkou vodou, zlehka osolíme, opepříme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy plamen ubereme na minimum, dusíme 60 minut. Krok 4: Po ochlazení hrnec otevřeme a pokud je maso již měkké, společně se slaninou ho z hrnce vytáhneme a odložíme stranou. Do šťávy dáme růžičky brokolice, nakrájený košťál a podle potřeby přidáme i menší množství vody.
Hrnec opět uzavřeme a od doby varu vaříme 5 minut. Poté hrnec otevřeme a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 5: Omáčku podle potřeby dochutíme, přidáme medvědí česnek, slaninu a necháme prohřát. Do omáčky také můžeme dát prohřát nití zbavené a na porce nakrájené maso. Pokud nám vadí, když je maso na talíři “opatlané“ omáčkou, dáme ho prohřát do hrnce na pařák.
Jako přílohu je vhodný bramborový knedlík.
Zveřejněno 30. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kližka s brokolicovo-česnekovou omáčkou, připraveno v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnKG
Moje poznámka
Hovězí kližka s brokolicovo-česnekovou omáčkou, připraveno v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnKG
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 3 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 4 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka
brtna před 59 minutami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 1 hodinou
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 2 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 2 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 4 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 5 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 5 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovezi klizka,
cesnekova omáčka s hovezim,
vadí niť na jídlo,
vepřova plec v papiňàku
Suroviny:
kližka hovězí,
slanina,
brokolice,
voda,
olej,
česnek mědvědí,
sůl,
pepř mletý,
Komentáře (13)
cecilka:Cecilko,určitě se klasickým česnekem nic nepokazí.Já bych ještě do rozmixované omáčky přidala narobno nakrájenou nať lahůdkové cibuky
Za milé komentáře a za zájem všem děkuji
Vďaka za radu.