Krůtí stehno s česnekovou cuketou

cathleen Kuchařka: cathleen

Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

300 g krůtího stehna (bez šlach, kostí a kůže)
250-300 g mladé cukety
2-4 stroužky česneku
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na stejně velké kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Zpočátku prudčeji, po opečení masa malinko zastříkneme vodou (2-3 lžíce) a pod poklicí pomalu dodusíme.

  2. K téměř měkkému přidáme na silnější kolečka nakrájenou mladičkou cuketu, dosmažíme a těsně před vypnutím přidáme rozetřený česnek.

  3. Promícháme, pokud je třeba i dosolíme a můžeme podávat - s bílým pečivem nebo i rýží.

Poznámka

Občas si, pro změnu, po přidání cukety jídlo ochutíme kapkou sojové omáčky. Opravdu kapkou, aby nepřebila základní chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí stehno s česnekovou cuketou

Tématické fráze: kruti stehna recept krůtí stehna recepty pečené krůtí maso s cuketou uzené krůtí stehno s cuketou pečené krůtí stehno s cuketou krůtí stehno bez kosti recepty krůtí stehno recepty krůtí kousky s cuketou krůtí maso s cuketou pečené krůtí stehno bez kosti s cuketou kuře stehna cuketovou naplni krůtí stehno recept rychlé jídlo z krůtího stehna krůtí stehna

Zapomněl/a jsem heslo