Slané rajčatové koláčky - Almira koulourakia ntomatas

marcik Kuchařka: marcik

Slané pečivo 6 názorů

Suroviny

60 g bílého jogurtu
75 g másla
340 g hladké mouky
1,5 lžičky kypřícího prášku
50 g sušených rajčat v oleji nadrobno
25 g (kefalotyri)parmazánu
125 ml mléka
sýr Philadelphia (nebo 1 zakysaná smetana + 1 obdélníček taveného sýru)
bazalkové pesto
špetka soli
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V míse si smícháme mouku s kypř. práškem, změklým máslem, strouhaným sýrem a rajčaty. Musí se vytvořit taková drobenka.

  2. Jogurt si smícháme s mlékem a přidáme to k drobenkové hmotě.

  3. Vypracujeme hladké, měkké a nelepivé těsto.

  4. Po částech si ho rozválíme na placku o výšce cca 2 cm a vykrajujeme koláčky.

  5. Dáme na papírem vystlaný plech, potřeme mlékem a dáme do vyhřáté trouby na 210 °C - cca 15-20 minut.

  6. Po vychladnutí rozřízneme, namažeme pestem a dáme sýrový krém.

Poznámka

Já osobně nemusím moc Philadelphii, tak jsem rozmíchala sýr se zakysanou smetanou. Bylo to lehké, sýrové a dobré a k vínku jako stvořené :) A i na druhý den krásně měkké.

Kefalotyri se dá koupit i v obchodech s řeckými nebo balkánskými specialitami. 250 g cca 80,- , v Lidlu Parmazán cca 80,-. Jinak se dá použít samozřejmě jakýkoliv tvrdší, trochu slanější i neslaný sýr

kefalotyri: řecký tvrdý sýr z ovčího a kozího mléka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slané rajčatové koláčky - Almira koulourakia ntomatas

  • Nadja Nadja

    marcik: děkuji za doplnění, předpokládala jsem, že se sýrem koláčky posypou, do těsta se mi zdálo, že je ho málo a nebude tam ani znát. Ale byl to můj omyl.
    ;-) Je fajn, že uvedeš, o co se jedná, pokud to u nás není všeobecně známé. Rcp, kde jsi to uváděla, mi asi unikl.;-)

    Odpovědět

  • marcik marcik(autorka receptu)

    Nadja: Omlouvám se, vypadl mi sýr z receptu, dopsala jsem jej tam, kam patří.
    Co se týče kefalotyri jsem to taky dopsala. Neuvedla jsem o jaký sýr se jedná, protože jsem to už psala u jiných mých receptů. Omlouvám se, doplněno. Samozřejmě se dá použít i jiný sýr. Je to řecký recept, tak jsem uvedla sýr podle receptu a i podle toho, co jsem použila já :-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-? Kam s kefalotyri, parmezana... :-?
    Pro informaci těm, kdož jako já nevědí, co je kefalotyri: řecký tvrdý sýr z ovčího a kozího mléka.
    V Makru balení 200 g, cena 563 Kč/1 kg.
    http://www.aktualniletaky.cz/al/6001-makro-letak/m...

    Odpovědět

  • marcik marcik(autorka receptu)

    Děkuji děvčata :-8 Včera jsme měli moc milou návštěvu a tak jsem hledala něco, co ještě jsem jim nepřipravila. A k vínku opravdu nemají chybu ;-) A co je fajn, tak je zjištění, že i druhý den jsou měkké a dobré. Schovala jsem dva kousky na otestování :-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-p:yes: Moc pěkný nápad, taky ukládám na vyzkoušení, tohle nám určitě bude chutnat ;-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Tak jsem si musela uložit, je to moc pěkný tip na večerní mlsání nebo pro návštěvu :yes::-p

    Odpovědět

Tématické fráze: řecké koláčky se sýrem philadelphia kefalotyri řecké rajčatové placky recepty slana drobenka aktualniletaky.cz

Zapomněl/a jsem heslo