Kuřecí kousky Dijon s kukuřicí

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 45 minut 6 porcí Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

1 kg kuřecích stehen vykostěných
3 lžíce Dijonské hořčice
4 jarní cibulky (bílá část)
1/2 litru drůbežího bujónu nebo vývaru
1 sáček mražené kukuřice (400 g)
sůl
pepř
olej
máslo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné stehenní řízky nakrájíme na menší kousky.

  2. Maso osolíme, opepříme a smícháme s Dijonskou hořčicí.

  3. Takto ochucené maso dáme vychladit asi na hodinu do lednice.

  4. Do hrnce si dáme rozehřát olej a vložíme nakrájenou jarní cibulku. Necháme lehce zesklovatět a přidáme maso.

  5. Maso opečeme tak, aby se zatáhlo a podlijeme ho vývarem. Necháme zlehka dusit do měkka. Jakmile je maso téměř hotové, tak přidáme kukuřici a lehce zaprášíme lžící hladké mouky. Necháme společně provařit asi 10 minut a na závěr dochutíme oříškem másla a nasekanou petrželovou natí. Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí kousky Dijon s kukuřicí

Tématické fráze: kuřecí stehenní maso recepty stehenní kuřecí maso recepty kureci nudlicky dijon kuřecí maso s kukuřicí recepty z kuřecích stehenních řízků kuřecí stehenní s kukuřici kuřecí plátek s dijonskou hořčicí a se sezamem recept kureci stehenní řízky kukurice kuřecí v dijon kureci dijon kuřecí stehenní řízky recepty kureci nudlicky v horcici s kukurici kuřecí kousky s dijon hořčicí