Špenátovo-pórková rýže s indickým kořením

petram Kuchařka: petram

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

1 hrnek rýže
2 lžíce oleje
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky černého hořčičného semínka
kousek chilli papričky
2 hrsti drobně nakrájeného pórku
200 g mraženého listového špenátu
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme, uvaříme ve slané vodě doměkka ( já ji vařím v 1,5 násobku vody na nejnižší stupeň 15 minut a poté nechám 3 minuty pod pokličkou dojít ).

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a 2 minuty na něm opékáme římský kmín, hořčičné semínko a čili papričku. Poté zasypeme pórkem a listovým špenátem, podlijeme asi třemi lžícemi vody, přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání necháme rozmrznout a lehce zavadnout, což trvá asi 5 minut. Poté vmícháme uvařenou rýži, podle potřeby dosolíme a ihned servírujeme.

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špenátovo-pórková rýže s indickým kořením

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: porkova ryze ryze s kořením prilohova ryze rýže s porkem