Kedlubnový salát se smetanou, krutonky a mátou

honzam Kuchař: honzam

Doba přípravy: 15 - 20 min + chlazení 3 porce Saláty 1 názor

Suroviny

3-4 kedlubny
2-3 karotky
1 svazek petrželové natě
1 svazek čerstvé máty
1 lžička panenského olivového oleje
nať mladé cibule
sůl
0,2 l zakysané smetany
lžička citrónové šťávy
pepř
lžička cukru
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny oloupeme, omyjeme a nastrouháme spolu s očištěnými karotkami na hrubém struhadle (v robotu). Zakápneme několika kapkami olivového oleje. Přidáme jemně nakrájenou petrželku, na kolečka nakrájenou cibulovou nať, osolíme, promícháme a zalijeme smetanou.

  2. Můžeme ještě přikyselit lžicí citronové šťávy, případně dochutit špetkou cukru a pepře. Necháme vychladit v ledničce (cca 2 hod).

  3. Na talíř dáme několik lžic salátu, pospeme krutonky a jako top dáme nahoru několik lístků máty. Kdo chce, tak si obloží salát kolečky z vejce vařeného na tvrdo nebo přidá nějaké grilované či pečené maso.

Poznámka

Tento salát byl "přílohou" k pečené plněné paprice, plněné mletým masem a půlené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kedlubnový salát se smetanou, krutonky a mátou

  • vseumel vseumel

    To musí být dobré, moje babička dělávala kedlubnové zelí v létě.:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: vareny kedlubnový salát piti s matou jak pripravit piti s matou