Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 129 kJ / 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,30 g |
Tuky | 0,15 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 126,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Obvykle ve svých receptech ubírám množství cukru a tuku. V tomto indickém receptu to jde obtížně, ale i tak jsem přišla na to, že lze množství tuku snížit. Když se bude těsto stále drobí, přidávám trochu vlažné vody.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2015 07:16
Zrovna cizrnová mouka je u nás známá opravdu dlouho, už když jsem s dietou před šesti lety začínala, měli ji ve zdravých výživách. Je skvělá i na zahušťování a různá těstíčka. Je to vlastně taková neochucená hraška.
8. 7. 2015 23:27
Já mám, jak víš, moc ráda tvé recepty. Někdy ale ty suroviny jsou docela nedosažitelné. Fakt nevím, že existuje cizrnová mouka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 19 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 1 hodinou
Listové těsto
misak2 uvařila před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 10 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 12 hodinami
Jogurtové rychlokoblížky s povidly
Luciehola uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: indický dezert cizrnová mouka recepty indické dezerty recepty z cizrnové mouky koláč z cizrnové mouky moučník z cizrnové mouky besan dezerty bez cukru a mouky indické dezerty recepty indický dezert recept besan recepty indický desert indické deserty recepty indicky dezerty dezerty bez mouky a cukru recept na cizrnovou mouky cizrnová mouka recept indicke moučníky a dezerty cizrnovou mouka recepty cizrna recepty
Suroviny: mouka cizrnová, cukr, voda, ghee, kardamom mletý, mandle sekané
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZRyQ
2 názory