Rajský protlak (passata di pomodorro)
Pokud nevíte jako upotřebit velkou sklizeň rajčat, pak je tento recept pro vás jak stvořený. Rajský protlak v kuchyni upotřebíte po celý rok ve spoustě pokrmů a je tak dobré ho mít stále po ruce.
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata omyjeme, překrojíme napůl a lžící odstraníme "vodu" a semínka.
Krok 2: Všechna rajčata vložíme do hrnce, podlijeme max. 50 ml vody a za občasného míchání v nezakrytém hrnci rozvaříme.
Krok 3: Pak je vystřeme na sítu - koupila jsem si pasírovač, ale poprvé jsem rozvařená rajčata rozmixovala a vystřela na sítu - v protlaku mi nezůstaly téměř žádné zbytky rajčatových slupek.
Krok 4: Vrátíme zpět na vařič a mírným varem odpaříme na požadovanout hustotu.
Krok 5: Pak protlak nalijeme do malých vysterilizovaných skleniček. Na dno dáme pár lístků bazalky, zalijeme protlakem až téměř pod vrch, můžeme přidat znovu bazalku.
Krok 6: Sklenice s protlakem dobře uzavřeme, uložíme na utěrku do většího hrnce a zalité vodou do 3/4 sterilujeme 30 minut od doby počátku varu. Ukládáme v chladnu a temnu.
Zveřejněno 27. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajský protlak (passata di pomodorro)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRDM
Moje poznámka
Rajský protlak (passata di pomodorro)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QRDM
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 4 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 8 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 2 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 4 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 4 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 5 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 5 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 6 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 8 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 8 hodinami
Tématické fráze:
rajský protlak recepty,
rajsky protlak recept,
domácí rajský protlak recepty,
rajský protlak,
recept na domácí rajský protlak,
domáci rajský protlak,
recept na rajsky protlak,
rajský protlak domácí,
co je rajcatova passata,
passata recept,
passata,
co je passata,
rajský protlak z rajčat,
recept rajský protlak,
jak udělat rajský protlak,
rajčatová passata,
jak se dela rajsky protlak,
nejlepší recept na domácí rajský protlak,
jak uvařit rajský protlak,
domaci rajsky protlak recept
Suroviny:
rajče,
bazalka čerstvá
Komentáře (5)
Ale upřímně, bazalka, je bazalka