Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-rebarborový koláč s drobenkou

Ochutnejte tento skvělý a osvěžující jahodovo-rebarborový koláč ovoněný vanilkou a zasypaný drobenkou. Na přípravu nejsou použity žádné živočišné produkty, takže si na něm můžete pochutnat i jako vegan.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 55 min

90 min (35 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 640 kJ /
4 216 kcal
Bílkoviny77,35 g
Tuky133,20 g
Vláknina38,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 268 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy657,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru a jahody omyjeme, okrájíme či odstopkujeme a nakrájíme na cca 4 mm tenké plátky (kousky jahod by měly být přibližně stejně velké jako plátky rebarbory). Ovoce dáme do mísy, zalijeme citronovou šťávou, posypeme cukrem a vanilkou. Promícháme a necháme macerovat po dobu přípravy ostatních částí koláče. Krok 2: Na drobenku smícháme všechny uvedené ingredience a propracujeme prsty. Pokud chceme drobenku spíše měkčí, těstovitou, přidáme do ní i lžíci rozmixovaného tofu. Hotovou drobenku dáme odpočinout do ledničky či mrazáku. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C a pekáček vyložíme pečicím papírem. Silken tofu rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, poté přimícháme mléko a olej. Pokud používáme klasické tofu, rozdrobíme ho do misky, přidáme 4 lžíce mléka a též rozmixujeme na co nejhladší směs. Poté přidáme zbytek mléka (5 lžic) a olej (5 lžic) a opět rozmixujeme dohladka. Krok 4: Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a cukrem moučka a velmi dobře promícháme metličkou (aby se prášek do pečiva co nejlépe promíchal s moukou a neměli jsme v pečeném koláči vzduchové kapsy). Do směsi mouky přimícháme tofu směs a vypracujeme hladké a pružné těsto, které je měkčí, ale nelepí (dle potřeby přidáme trochu mouky). Krok 5: Těsto přendáme do pekáčku a vlhkýma rukama či malým válečkem vymačkáme/vyválíme na dno formy (až ke krajům, aby šťáva z ovoce nezatékala pod těsto). Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut. Krok 6: Ovoce slijeme. Z výborné šťávy, která zůstala, můžeme udělat třeba limonádu. Po deseti minutách pečení koláč vyndáme, rozprostřeme na něj ovoce a rozdrobíme drobenku. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 45-50 minut. Krok 7: Před krájením necháme co nejvíce vychladnout, aby šťáva z ovoce ztuhla. Podáváme jen tak, nebo např. s domácím ořechovým jogurtem či kokosovou šlehačkou.

TIP: Desatero o rebarboře

Zveřejněno 12. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-rebarborový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jrO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-rebarborový koláč s drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jrO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
jahodovy kolac, rebarborový koláč s jahodami, rebarborový koláč s drobenkou, jahodovo rebarborový koláč, jahodovo rebarborový koláč s drobenkou, rebarborový koláč s drobenkou a jogurtem, rebarborovo jahodovy koláč, drobenkový koláč s rebarborou, rebarborový koláč, jogurtový koláč s rebarborou, jahodový drobenkový koláč, drobenkový koláč, jahodovy koláč s drobenkou, rebarborový koláč s s jahodami a drobenkou, koláč s jahodami, rebarbora recepty, drobenkový rebarborový koláč, drobenkový koláč s rebarborou a jahodami, jahodovorebarborový koláč s vločkovou drobenkou, rebarborový koláč recept

Suroviny:
rebarbora, jahody, cukr hnědý, šťáva citronová, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, cukr moučkový, tofu silken, olej, mléko rostlinné, mouka hrubá, cukr krupice, máslo rostlinné, tofu

Přidat fotografie receptu