Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ďábelská Aneta

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 9. 2015 10:11

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie23 952 kJ / 5 725 kcal
Bílkoviny211,30 g
Tuky363,68 g
Vláknina106,00 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 9,55 g
Sůl22,50 g
Sacharidy360,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z knihy Recepty naší rodiny (nakl. Dona).

Kvůli mé nedůvěře v trvanlivost zavařeného sýra a salámu jsem takhle dělala jen první dávku. Ty ostatní už byly bez sýra a salámu, které jsem přidala, vmíchala až po otevření sklenice, před použitím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

15. 9. 2015 16:52

No vidíte :-D a já jsem ji vařila poprvé v r.2000, kdy ta knížka vyšla. Předtím jsem o téhle Anetě neslyšela :-)

tejaja tejaja

15. 9. 2015 16:49

Jéje, Dona...kde tie časy sú.:-) Racept je dobrý. :-D;-)

mika59 mika59

15. 9. 2015 16:47

Taky to mám v mém 30-letém sešitku :yes:

hosta hosta

15. 9. 2015 16:19

ano, tak před dvaceti-třiceti lety to býval hit:-D - taky mám možná někde uloženo a je fakt, že jsem to dělávala a vydrželo. Potom na veku, posypat sýrem a v troubě zapéci:yes: Ale určitě jsem sterilovala déle a při varu

cathleen cathleen

15. 9. 2015 14:07

magdalenka, spagetka: ano, i já jsem vyzkoušela, že tyhle dvě Anety (se sýrem a salámem nebo bez nich) chutnají jinak - přeci jen se ty chutě prolnou.
Ale jak píšu, měla jsem obavy. Každý rok jsem zavařovala hodně takových směsí na topinky a pod maso, a kdyby mi něco Anety zbylo déle (2 a víc let), měla bych strach to použít.
Jedna dávka se ale sní určitě. Zvlášť, jestli máte rádi topinky a ostré.

spagetka spagetka

15. 9. 2015 13:58

magdalenka: jo? Takže se nemusím bát, že by to nevydrželo? Upřímně, láká mě to :-p

magdalenka magdalenka

15. 9. 2015 13:55

spagetka:ale ten syr a saláma, keď sa rozvaria sú chuťovo iné, ako keď sa len do toho zamiešajú. Kedysi som robila, recept som mala od svokry, tá to robila často, viem, že dávala aj luncheon meat.

spagetka spagetka

15. 9. 2015 13:19

Zkusím, líbí se mi to, ale asi taky dám salám a sýr až před použitím :yes:

cathleen cathleen

15. 9. 2015 11:32

magdalenka: u nás totéž :-)
Na topinky, moc nám chutnalo a neskladovali jsme dlouho. Stejně nevydržela, došla velice brzy:-D

magdalenka magdalenka

15. 9. 2015 11:16

Poznám, kedysi, za onoho času to bol hit u nás.(na Slov.) Robila som asi dvakrát, aj s tým syrom a salámou. Saláma bola vtedy lacná, aj syry, zeleninu som mala, tak to šlo. Sterilizovala som, syr a saláma v pohode, ale dlho som neskladovala. Chutilo nám to na topinkách.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: aneta tousty aneta na topinky ostrá anet recept zavařený salám zeleninové tousty aneta dabelske topinky ze salámu saláma z vepřoveho toasty aneta cukrovi a dorty od anet cukrovi a dorty od anet

Suroviny: rajče, paprika čerstvá červená, cibule, feferonka, olej, deko, sýr tvrdý, salám měkký

TopRecepty.cz

Ďábelská Aneta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X2xg