Telecí plátky s pórkem a žampiony

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Doba přípravy: 90 2 porce Jiné maso 0 názorů

Suroviny

2 plátky telecího masa (mohou být i steaky)
pórek
olivový olej
žampiony
sůl
pepř
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, rozkrájíme a asi 5-10 minut nasucho restujeme na pánvičce. Opravdu nasucho - žampiony samy pustí šťávu. Dáme je na talířek.

  2. Telecí plátky osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme trochu olivového oleje a plátky z každé strany opečeme, dáme je na talířek a na pánvičku dáme pórek nakrájený na proužky a za neustálého míchání ho chvilku restujeme.

  3. Po cca 2-3 minutách vrátíme maso zpět na pánvičku, podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Když je maso měkké, vrátíme na pánvičku i žampiony a necháme je prohřát.

  4. Podáváme s opečenými brambory nebo s rýží a zeleninovou oblohou. Talíře lze ještě posypat nakrájeným pórkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Telecí plátky s pórkem a žampiony

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: telecí plátky recepty teleci platky na zampionech telecí platek teleci platky recept recept na telecí plátky telecí plátky telecí na žampionech recepty na telecí plátky telecí plátek recept telecí plátky steak telecí plátek na na žampionech telecí plátek na smetaně a na žampionech telecí plátek na smetaně a na žampionech telecí plátek na žampionech telecí plátky na žampionech pecene teleci s porkem vepřové maso a žampiony telecí na platky telecí plátek s žampiony telecí steak na žampionech