Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut 4-6 porcí Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

8-10 ks palců z vepřové kýty cca 1kg
20 dkg Lopenické slaniny (klínky) - specialita fy. VOMA Uherský Brod
čerstvý tymián cca 8-10 větviček
pepř
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Palce z vepřové kýty dokonale očistíme – odblaníme.

  2. Do každého palce uděláme ze širšího konce tenkým špičatým nožem malou kapsu, do které vsuneme zmražený klín Lopenické slaniny. Palce poté vydatně osolíme, opepříme a vyválíme ve směsi oleje a čerstvému tymiánu.

  3. Steakovou pánev rozpálíme a vlijeme na ni asi dvě lžíce oleje. Jakmile je olej rozpálený, tak vložíme připravené palce a opékáme postupně ze všech stran do zlatavé barvy.

  4. Po dokonalém opečení vložíme do připraveného alobalu - pořádně zabalíme a necháme odpočnout cca 7 minut.

  5. Opečené palce překrojíme šikmým řezem napolovic a podáváme s opečeným bramborem nebo s bramborovou kaší a opečenou cibulkou. Přelijeme lžičkou šťávy, kterou maso pustilo při pobytu v alobalu.

Poznámka

http://www.vomaub.cz/produkty/lopenicka-slanina.ht...

Palec = část vepřové panenky oddělená od kýty

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Tématické fráze: vepřová kýta recepty specialita vepřový palec veprova kyta se slaninou vepřová kýta recepty pro začátečníky palce z vepřové panenky recept vepřový palec recepty vepřový palec recept speciality z vepřové kýty vepřové panenky palce recepty vepřový palec z panenky speciality z vepřové panenky vepřové palce z panenky vepřové palce z panenky recept jak upravit vepřovou panenku vepřový ořech palce z veprove panenky recept na vepřovou kýtu vepřová panenka palec palec z vepřové panenky recepty vepřový palec - recepty

Zapomněl/a jsem heslo