

Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou
Suroviny 4-6 porcí
- 8-10 ks palců z vepřové kýty, cca 1 kg
- 20 dkg Lopenické slaniny (klínky) - specialita fy. VOMA Uherský Brod
- čerstvý tymián, cca 8-10 větviček
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Palce z vepřové kýty dokonale očistíme – odblaníme.
Do každého palce uděláme ze širšího konce tenkým špičatým nožem malou kapsu, do které vsuneme zmražený klín Lopenické slaniny. Palce poté vydatně osolíme, opepříme a vyválíme ve směsi oleje a čerstvému tymiánu.
Steakovou pánev rozpálíme a vlijeme na ni asi dvě lžíce oleje. Jakmile je olej rozpálený, tak vložíme připravené palce a opékáme postupně ze všech stran do zlatavé barvy.
Po dokonalém opečení vložíme do připraveného alobalu - pořádně zabalíme a necháme odpočnout cca 7 minut.
Opečené palce překrojíme šikmým řezem napolovic a podáváme s opečeným bramborem nebo s bramborovou kaší a opečenou cibulkou. Přelijeme lžičkou šťávy, kterou maso pustilo při pobytu v alobalu.
Poznámka od kuchařky
http://www.vomaub.cz/produkty/lopenicka-slanina.ht...
Palec = část vepřové panenky oddělená od kýty
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou
-
objeveno náhodou, famózní, gratulace!!!! Hodno dalšího následování!!!
-
-
Moc dobré
+
-
luxusní palce
-
Poměrně povědomé, ale tak dobrounké a podkreslené nádhernými fotkami, že se to neobejde bez zaslání bodu z Práglu...
-
-
Tvé palce vypadájí dost dobře
, já mám shodou okolností ještě nějaké vyuzené v lednici ze sobotního uzení
, všechno z tohoto masíčka je ohromně mňamozní
-
Přímo takto nařezané špalíčky masa jsem v masně neviděla,ale když bude hezký ořech z kýty,určitě si doma říznu
Vypadá to báječně
+5
-
Krásné kousky masa a takto upravené nemají jistě chybu
-
hmmm, Lopenická, hned zitra si skočim do vomy
-
Jako vždy super.
-
Vypadá to náramně