Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem

maris Kuchařka: maris

2 porce Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

300 g vepřové kýty
1 cibule
hrubozrnná hořčice
1 lžíce zeleného nakládaného pepře
200 ml smetany ke šlehání
vývar
sůl
pepř
olej
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme drobně nakrájenou cibuli a zprudka opečeme plátky masa. Osolíme je, opepříme a každý silně potřeme hrubozrnnou hořčicí.

  2. Podlijeme vývarem (nejlépe drůbežím), přiklopíme a dusíme doměkka. V trošce vody rozmícháme lžíci mouky a omáčku zahustíme.

  3. Provaříme cca 20 minut, zalijeme smetanou, vmícháme naložený pepř a necháme přejít varem. Na talíři posypeme jemně nakrájenou petrželkou. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 118 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem

Tématické fráze: omáčka se zeleným pepřem smetanová omáčka se zeleným pepřem kýta na smetaně vepřová kýta omáčka vepřová kýta s omáčkou veprova kyta v horcicne omacce vepřová kýta vepřová kýta s rýží vepřová kýta recepty vepřová kýta s omáčkou a rýží sýrová omáčka se zeleným pepřem omáčka s zeleným pepřem vepřová kýta na smetaně vepřová kýta se smetanovou omáčkou veproa kyta omáčky veprova kyta smetana vepřová panenka s omáčkou se zeleným pepřem vepřové na smetaně na zeleném pepři recepty vepřová kýta na smetaně kyta v hořčične omáčce