Koňská kýta v hořčičné omáčce

Jiné maso Doba přípravy: 20 příprava + 40 minut dušení 3 názory

Jiné maso Doba přípravy: 20 příprava + 40 minut dušení 3 názory

Suroviny 4 porce

4 plátky masa z koňské kýty
2 cibule
4 PL hořčice
(2 na potření, 2 do výpeku)
sůl
pepř
sušený česnek
granulovaná jíška
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem a potřeme hořčicí.

  2. V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo, zpěníme nakrájenou cibuli, na ní maso zprudka osmahneme, podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  3. Maso vyjmeme z hrnce, do výpeku přidáme hořčici, zasypeme jíškou a necháme provařit. Maso vrátíme do omáčky, aby se prohřálo. Podáváme s domácím kynutým knedlíkem.

Komentáře k receptu Koňská kýta v hořčičné omáčce

Tématické fráze: kýta na hořčici kanči na hořčične omačce koňská kýta recepty kýta hořčičná omáčka kyta omacka horcicna końské plátky recept recept na konské maso jehnečí kýta v tlakovém hrnci koňská kuchařka konská kýta koňská kýta plátky teleci kyta v tlakovem hrnci konska omacka recept