Tatarské maso
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 459 kJ / 1 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,66 g |
Tuky | 72,45 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 318 mg |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 29,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahneme po obou stranách. Podlijeme teplou vodou (nebo vývarem) a dusíme pod pokličkou téměř do změknutí.
Krok 2: Když je maso téměř měkké, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a kyselou okurku, sterilovanou kapii, hořčici, kečup a pár kapek worcesteru. Trochu promícháme a necháme společně podusit asi 5 minut. Poté odstavíme ze zdroje tepla.
Krok 3: Připravíme si tatarskou omáčku – buď použijeme kupovanou, do které zamícháme nastrouhaný křen, nebo si ji připravíme z majolky, do které kromě křenu přidáme i špetku soli, pár kapek citrónové šťávy, trochu pepře, lžičku drobně nakrájené cibule a lžíci mléka. Touto omáčkou přelijeme maso na talíři.
Krok 4: Jako příloha k masu jsou vhodné brambory vařené s pažitkou nebo třeba opečené na másle.
Zveřejněno 7. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarské maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/72BQ
Moje poznámka
Tatarské maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/72BQ
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 11 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 19 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno 10. 5. 2025 21:05
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pesto z medvědího česneku
MartaStehlikova před 3 hodinami
Hrachová polévka II.
Kajkajak před 4 hodinami
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
LenkaHor před 4 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 5 hodinami
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 6 hodinami
Boloňská omáčka
poirotka před 6 hodinami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 6 hodinami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 6 hodinami
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty z tatarky maso,
tatarské menu,
tatarske maso recepty,
tatarské maso s bramborem,
tatarák z vepřového masa recept,
recept tatarske maso,
tatarák z vepřového masa,
tatarské maso,
tatarák z masa recept
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
česnek,
hořčice,
kečup sladký,
sůl,
pepř mletý,
olej,
kapie červená,
okurky sterilované,
omáčka worcesterová,
majolka,
křen strouhaný,
pažitka
Komentáře (2)
omlouvám se, už jsem doplnila