Dušená hlíva ústřičná
Hlíva je oblíbeným druhem houby nejen pro její chuť, ale také pro její blahodárné účinky. Snadno se dá zakomponovat do mnoha pokrmů. Stejně tak ji přidáme do lahodné omáčky s masem a zeleninou. Podávat ji pak můžeme třeba s knedlíky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 966 kJ / 948 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,25 g |
Tuky | 60,30 g |
Vláknina | 15,75 g |
Cholesterol | 146 mg |
Sodík | 176 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 22,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlívu a maso nakrájíme na nudličky, cibulku a pórek na kolečka.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso na něm zprudka orestujeme, zakápneme sójovou omáčkou a po chvilce přidáme hlívu, cibulku a pórek, okořeníme kurkumou, solí a pepřem podle chuti.
Krok 3: Malinko podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme až maso a hlíva změkne. Před dokončením rozpustíme škrobovou moučku v trošce vody a zahustíme omáčku podle potřeby, přihodíme pár rozkrojených cherry rajčátek a několik lístků oregana. Promícháme, dochutíme a podáváme.
Zveřejněno 20. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená hlíva ústřičná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0gAK
Moje poznámka
Dušená hlíva ústřičná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0gAK
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 8 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 20 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 1 hodinou
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 1 hodinou
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 2 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 2 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 3 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 5 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 5 hodinami
Tématické fráze:
hliva ustricna recepty,
hlíva ústřičná zdravé recepty,
zdravé recepty z hlívy ústřičné,
hlíva ústřičná recept,
recepty z hlívy ústřičné,
recepty hliva ustricna,
co uvařit z hlívy ústřičné,
hlíva ústřičná,
jídla z hlívy ústřičné,
hlíva ústřičná na másle,
hlíva recepty,
hlíva,
jídlo z hlívy ůstřičné,
recept hlíva ústřičná,
recepty na hlívu ústřičnou,
co uvařit z hlívy,
recept z hlivy ustricne,
hlíva recept,
recepty hlíva,
hlíva recept
Suroviny:
hlíva ústřičná,
maso,
olej olivový,
máslo,
kurkuma,
moučka škrobová,
cibulka jarní,
rajče cherry,
pórek,
omáčka sojová,
koření oregáno čerstvé,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (19)
Jenom doporučuji dusit trochu delší dobu - doměkka. Ačkoliv je to chutná a zdravá houba, je také poměrně tuhá.
Drobenko, máš pravdu, ale jelikož já jsem to dělala z vepřového maasa, tak spolu s tou hlívou to bylo měkké současně.
Zaslouží bodíka.