Hovězí roštěnky na cibuli

exczech Kuchař: exczech

Doba přípravy: 90 4 porce Hovězí maso 7 názorů

Suroviny

1/2 kg hovězího roštěnce
1 ks větší cibule
1 lžíce protlaku
3 lžíce sádla
3 lžíce hladké mouky
plnotučná hořčice
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájejte na plátky, naklepejte. Osolte, opepřete a zlehka potřete hořčicí a poprašte moukou.

  2. Sádlo rozehřejte na pekáči nebo na pánvi, kterou lze dát do trouby a plátky na něm po obou stranách zprudka osmahněte, aby se maso zatáhlo. Poté je dejte bokem.

  3. Do sádla dejte na jemno nakrájenou cibuli, osmažte do zlatova, přilijte trochu vody, přimíchejte protlak a vraťte maso. Maso musí být jen zlehka potopené, aby v troubě neokoralo.

  4. Pečte do změknutí při 190 °C, často polévejte a přidávejte vypečenou tekutinu, aby bylo maso stále zlehka ponořené.

  5. Na konci nechte tekutinu vypéct, aby se vytvořila hustší šťáva.

  6. Můžete podávat s hranolky a volským okem nebo s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí roštěnky na cibuli

  • Spikyk Spikyk

    Výborný oběd l, dcerka si pochutnala jen jsem upravila bez lepku. Místo klasické mouky jsem dala kukuřičnou a výborný fakt. V tlakaci jsem vařila skoro 45 minut (vepřové) a maso je úžasně rozpadalo, příště udělám z hovězího ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Jennadysi: trocha rajčatového protlaku se dává v podobných jídlech jako zahušťovadlo, funguje to dobře, ne jako dochucovadlo, skoro to tam není znát....

    Odpovědět

  • Jennadysi Jennadysi

    Nezlob tě se na mě, ale protlak tam nemá co dělat. Nemá to noc společného s vynikající chuti omáčky. ;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Paule, dnes jsem vařila podle tvého receptu;-), jen šťávy jsem musela udělat víc, protože dcera si k tomu přála těstoviny. Jinak jsme si moc pochutnali, všechny ingredience spolu moc pěkně chuťově ladily.
    Dovoluji si Ti sem přidat fotku, aby recept nebyl bez fotky tak smutný, pokud Ti bude vadit, klidně ji smázneme.
    A bod:yes:

    Odpovědět

  • chocho chocho(neregistrovaný)

    k cibulce přidávám na proužky nakrájený vyuzený valašký špek. Hovězí maso není tolik suché a taky to krásně voní.:-)):yes:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Moc pěkný receptík,dělám podobně,ale ne v troubě,určitě vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Moc pěkné, dělám prakticky stejně. :-):-p

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí rostena rostenky v troube hovězí roštěná v troubě hovězí roštěnky na cibulce roštěná na cibuli hovezi rostenky hovezi na cibuli hovězí na cibulce roštěná v troubě hovězí roštěná s cibulkou hovězí roštěná recepty rostenka v troube rostenky hovězí maso recepty do trouby roštěnky z trouby hovězí roštenka recepty hovězí roštěnka hovězí roštěná plátky recept hovězí roštěná recept hovezí roštěnky s hranolky