Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 881 kJ / 1 167 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,45 g |
Tuky | 94,00 g |
Vláknina | 2,25 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 56 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 59,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tvaroh rozdrobíme a smícháme s krupicí. Máslo i připravený tvaroh rozmícháme ve vodě a pomalu uvaříme na kaši. Nesolíme.
Krok 2: Na talíři polijeme kaši medem.
Krok 3: I když tak vypadá - není to krupicová kaše. Chuť je nakyslejší, výraznější, s medem báječná.
Zveřejněno 24. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Syrná kaše s medem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnPk
Moje poznámka
Syrná kaše s medem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnPk
Nejnovější recepty
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 16 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno 2. 9. 2025 09:10:08
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutková krkovička (křehká)
lunav1 před 7 minutami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Radka61 před 24 minutami
Domácí kečup
Marfyk před 1 hodinou
Banánové lívance
Mazej před 1 hodinou
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 1 hodinou
Tagliatelle s koprovým pestem
ZboSy před 1 hodinou
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Slavista62 před 2 hodinami
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 4 hodinami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 14 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 14 hodinami
Tématické fráze:
pohanka recepty výborné,
recept kaše středověku,
marokanky s vlockami a medem
Suroviny:
tvaroh plnotučný,
máslo,
krupice,
voda,
med
Komentáře (8)
enynka: sladit hezky po staročesku medem, jestli více tvarohu nevím, takto vařili kdysi, ale zkusit to můžeš