Bramborová polévka s hlívou a řapíkatým celerem

maris Kuchařka: maris

Polévky 12 názorů

Suroviny

5 větších brambor
1 cibule
300 g hlívy ústřičné
3-4 řapíky celeru
zeleninový vývar
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky uzené mleté papriky
chilli - podle chuti, nemusí být
1 lžíce másla
1 lžíce mouky
sůl
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, chvíli smažíme, vmícháme papriky, chilli a zalijeme chladným vývarem.

  2. Polévku rozšleháme, přivedeme k varu, vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory a proužky hlívy a celeru. Vaříme doměkka - cca 20 minut.

  3. Hotovou polévku posypeme pažitkou, již nevaříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 162 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborová polévka s hlívou a řapíkatým celerem

Tématické fráze: bramboračka z hlívy bramborová polévka s hlívou ústřičnou bramborova polevka recepty s řapíkatým celerem polevka s hlivou a uzeninou recept houbova polévka s hlivou

Zapomněl/a jsem heslo