Bramboráčky podle Aly
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 543 kJ / 2 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,35 g |
Tuky | 45,91 g |
Vláknina | 69,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 967 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 446,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Servírujeme:
Dáme na talíř bramboráčky, hrst nakrouhaného zelí, zalijeme trochou omáčky (stačí půl středně velké naběračky) a nakonec dáme vejce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 4. 2016 20:21
Ala_Mal: popravdě ani já z toho nejsem nijak moudrá...ba právě naopak!!
11. 4. 2016 19:48
Ala_Mal: Takze se vytvori z cibule, vody, masoxu a mouky jakesi UHO?
Nejsem masox-nazi, ale tak nejak nechapu, co s tim vytvorenym produktem.
Nejsem masox-nazi, ale tak nejak nechapu, co s tim vytvorenym produktem.
11. 4. 2016 19:47
Ala_Mal: Jestli někdo použije vývar nebo masox je jeho věc, jestli jíška nebo ne taky - ptala jsem se, jestli tato omáčka se používá na zalití bramboráku či nakrouhaného syrového zelí. Ptám se proto, že číst umím a o zalití litrem omáčky jsem se nedočetla.
11. 4. 2016 19:38
Ala_Mal: Musím se hosty zastat. Nemám potíže s čtením a pochopením textu, ale ze zde uvedeného popisu není vůbec zřejmé, pro někoho, kdo takové jídlo nezná, jak se jídlo kompletuje a co s tou omáčkou vlastně udělat A zelí je syrové, jen nakrouhané?
Je to ale tedy pořádná nálož pro žaludek, ten můj by určitě protestoval
Je to ale tedy pořádná nálož pro žaludek, ten můj by určitě protestoval
11. 4. 2016 19:17
hosta: Umíte-li číst, určitě jste pochopil(a), že prioritou je vývar, třeba si odlít při tom, když děláte polévku a toto jídlo máte jako hlavní chod
Nejsem profík ... ale vím, že mouka v masoxu není "in" ;) Některým to nevadí a ulehčí si holt práci, jinak by se asi bujony neprodávaly, že :)
Nejsem profík ... ale vím, že mouka v masoxu není "in" ;) Některým to nevadí a ulehčí si holt práci, jinak by se asi bujony neprodávaly, že :)
10. 4. 2016 19:53
Drobek: děkuji..
10. 4. 2016 14:25
To se polévá tou moukou uvařenou v masoxu?
10. 4. 2016 14:06
Jistě, bramborák je přínosem do kuchyně v každé době.
Když se k němu přidá klobása, je to "po Kaplicku", s volským okem jsem neznal ale určitě zkusím. Dík, bod už je tam. První
Když se k němu přidá klobása, je to "po Kaplicku", s volským okem jsem neznal ale určitě zkusím. Dík, bod už je tam. První
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 13 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 14 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 17 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 7 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 7 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 8 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 9 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bramboracky omacka omáčky z bramboracky bramborak s vypec bramboráčky bramborak syrove zeli čím zahustit zelí z cerstve hlavky
Suroviny: brambory, cibule, zelí červené, česnek, majoránka, mouka hladká, cibulka, pepř, sůl, vejce, vývar masový
Bramboráčky podle Aly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgmJ
23 názorů